Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Britové objevili výhodné nákupy v Polsku: S ubytováním a letenkou vyjde levněji než doma!

Youtubeři jeli do Polska na nákup.
Kde mají nejlevnější a nejdražší pivo?  (Autor: Grand Warszawski)
Autor: hpe - 
12. listopadu 2023
05:00

Youtubeři Archie Manners a Joshua Pieters si ve svém videu položili otázku, zdali je levnější odletět na týdenní nákup do cizí země, nebo si pohodlně nakoupit doma. Pro svůj experiment si vybrali obchodní řetězec Lidl. Svou cestu započali v Londýně a poté pokračovali do Polské Poznaně. Na závěr prozradili, který z nákupů vyšel levněji.

Vysoké ceny způsobené inflací nutí mnohé k přehodnocení svých výdajů. Dvojice mladíků se proto rozhodla pomocí experimentu demonstrovat, jak daleko situace zašla. Sestavili seznam 25 základních potravin, podle kterých Britský národní statistický úřad obecně měří inflaci. Tyto potraviny pak pro porovnání zakoupili i v zahraničí.

Podle jejich slov předem nepředpokládali, jak by pokus mohl dopadnout. Výsledky ovšem překvapily nejen je, ale i statisíce sledujících. První nákup provedli v Londýně a druhý v polské Poznani, kterou dvojice vybrala hlavně kvůli levným letenkám. Po nákupu ve městě přespali a druhý den se vydali zpět domů.

Největší strach pak měli z toho, aby po nich letecká společnost nechtěla extra příplatek za zavazadlo. Přišlo jim absurdní doplácet cenu ve výši cen za letenky. To se naštěstí nestalo a k radosti youtuberů se cestou nákup ani příliš nezničil. Na letišti zjistili, že se pouze rozsypala mouka.

Přestože do ceny youtubeři započítali i náklady za dopravu a ubytování, výlet do Polska se dle jejich výpočtů vyplatil. Zahraniční nákup byl i tak v přepočtu asi o 320 korun levnější. 

Video  Kde mají nejlevnější a nejdražší pivo?  - Videohub
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 12. listopadu 2023 08:22 )

Ještě lepší je si zaletět na nákupy do středu Amazonského pralesa .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání