Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Další děsivé snímky z Izraele: Hamás zaútočil na školku

Autor: jel - 
19. října 2023
13:35

V sobotu 7. října zahájili palestinští teroristé z Hamásu mohutný útok z Pásma Gazy. Vypálili tisíce raket a zároveň do Izraele vyslali komanda, která vraždila a unášela zpět do Gazy rukojmí. Nyní se objevily mrazivé snímky ukazující zdevastovanou školku v kibucu Be'eri. Ke zničení došlo, když bylo místo zavřené, i tak je ale na fotografiích vidět podlaha pokrytá krví a rozstřílené plyšové hračky.

Informaci o zničené školce přinesl britský deník Daily Mail. Na snímcích je vidět krev rozmazaná na podlaze mezi dětskými židličkami i odhozené zásobníky ze zbraní mezi hračkami.

Není jasné, co přesně se ve školce stalo. V době útoku bylo místo zavřené, protože byl židovský svátek šabat. Nicméně rodiče podle webu mohli i tak volně využívat herní zařízení školky. 

Na snímcích je vidět velké množství krve na podlaze hned v několika místnostech i díry po kulkách v oknech i těsně nad dětskými koly. „Toto místo má mnoho strašných tajemství a my bohužel nacházíme další a další každý den,“ uvedl izraelský voják pro britské médium. 

Složitý konflikt mezi Izraelem a Palestinou vyvrcholil v sobotu 7. října strašlivým útokem palestinského teroristického hnutí Hamás, které nejenom, že na Izrael vypálilo velké množství raket, ale také vtrhlo do měst, kde vraždilo nevinné a unášelo obyčejné lidi. Obrovské krveprolití se odehrálo na jihu Izraele poblíž kibucu Re'im, kde teroristé během svého útoku povraždili účastníky tanečního festivalu. Podle Izraele na místě zemřelo asi 250 lidí. Další byli uneseni.

Válka Izraele s Hamásem
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
23:30
13. 10. 2023

Drazí čtenáři, online zpravodajství pokračuje zase v sobotu ráno, teď přejeme klidnou noc.

23:26
13. 10. 2023

Ministr zahraničí Spojených států Antony Blinken létá po Blízkém východě a řeší situaci kolem Izraele a Gazy. Od včerejška stihl Izrael, Jordánsko (kde jej čekal i palestinský premiér Mahmúd Abbás), Katar, Bahrajn a Saúdskou Arábii.

21:48
13. 10. 2023

„Hamas rozmístil silniční bariéry, aby zabránil Gazanům v útěku na jih, jak jim nařídila izraelská armáda. Je jasné, že Hamás doufá, že Izrael zabije mnoho Palestinců a že je použije jako lidské štíty,“ tweetuje Josi Melman z izraelského levicového deníku Ha'arec.

Video  Biden v Izraeli, video unesené, zásah nemocnice! A Neckářův koncert ohrožen?  - Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters
Video se připravuje ...

 

Andre Steyer ( 20. října 2023 13:42 )

Jirik-ta ( 20. října 2023 05:01 )

ani válka být nemusí - pětidemo jede naplno neustále.

padrino ( 19. října 2023 21:29 )

Za každou cenu šokovat.Je hnus,když tyhle snímky a videa dají ve zprávách v 19.00.Proč nebyly s hvězdičkou?

Jirik-ta ( 19. října 2023 19:21 )

Jirik-ta ( 19. října 2023 19:17 )

Nejhorší je že tihle primitivové si myslí že je možné nějaké etnikum rasu vyhladit, jenže to není možné - plodí to jen samé násilí, teror a je to pořád dokola. Válka pro svátou věc. Křižácké výpravy kdysi atd. V Rusku např. je Hamás zakázán. A Evropa je na tom jak? Možná ho i podporuje. Je to bordel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání