Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Izrael odkryl další masakr: Hamás bestiálně vraždil celé rodiny. Našla se těla 40 dětí!

Autor: ČTK, lig - 
10. října 2023
15:03

Izraelská armáda dnes vpustila zahraniční tisk do kibucu Kfar Aza, kde podle zpravodajského webu The Times of Israel Hamás v sobotu zavraždil 70 izraelských civilistů. Generálmajor Itai Veruv novinářům řekl, že tam došlo k masakru, jaký nikdy neviděl.

„Tohle není válka, tohle není bojiště, tohle je masakr,“ prohlásil Veruv. „Vidíte mimina, jejich matky a otce v jejich ložnicích a úkrytech a jak je teroristé zabili - tohle není válka,“ poznamenal.

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Veruv zároveň uvedl, že za svůj život „nikdy nic takového neviděl“. „Představovali jsme si naše babičky a dědečky během pogromů v Evropě. V novodobé historii jsme ničeho takového nebyli svědky,“ dodal. Podle zpravodajky stanice i24 News jeden z armádních velitelů uvedl, že v kibucu bylo zavražděno 40 malých dětí. Na místě jsou podle ní stále mrtví, a bilance obětí tak není konečná.

Bojovníci Hamásu v sobotu pronikli do Izraele z palestinského Pásma Gazy a při útocích zabili na 900 Izraelců a desítky dalších unesli. Mezi izraelskými oběťmi je potvrzeno 123 vojáků. Jen na hudebním festivalu nedaleko hranic Pásma Gazy Hamás podle izraelských úřadů povraždil asi 260 převážně mladých lidí. Izrael v Pásmu Gazy nyní podniká odvetné nálety namířené proti Hamásu. Dosud podle ministerstva zdravotnictví v Pásmu Gazy, které ovládá Hamás, při náletech zahynulo na 770 Palestinců.

Video  Vrazi z Hamásu unesli Němku z festivalu: Svlékli ji, mučili a fotili se s jejím tělem.  - Sociální síť X
Video se připravuje ...

Uživatel_5125828 ( 11. října 2023 04:21 )

Tak to se budete muset nekam odstehovat z cr, protoze za chvili prijdou nejaci v ramci prelozdelovani bezencu ktere odkyval Rakusan🤣

Petr Kolar ( 10. října 2023 22:04 )

Ja hlavne nechci v CR zadne pitomce a burany, pane Pokludo. Bez ohledu na narodnost.

Tomas Pokluda ( 10. října 2023 21:36 )

A přes naše území bratři Arabové Palestinců ze Sýrie denně přechází do Německa?? Žádné Araby ani Rusáky v ČR nechceme!

Petr Kolar ( 10. října 2023 17:30 )

Je to hruza. Bohuzel se jen deje to, co druha strana aplikuje desitky let. Ac plno lidi (hlavne elity, vcetne vojenskych veteranu) v Izaeli chteli aby stat nedelal zverstva na Palestincich, tak to nebylo nikdy vyslyseno. Ted se to bohuzel vratilo, kdy nemaji soucit ci smilovani ani teroristu z Hamasu nad svymi obetmi.

nadčasový MP ( 10. října 2023 16:54 )

Jsou za to placeni : EK nadále posílá stovky milionů eur Palestinské samosprávě, aniž by za to požadovali ukončení jejího programu „pay for slay“ (peníze za zabití) a ukončení nepřetržitého podněcování Palestinské samosprávy k násilí a k náboženské nesnášenlivosti. Program „pay for slay“ podněcuje k vraždění Židů a vyplácí za něj finanční odměny. Tato ideologie nadále zaplavuje palestinské univerzity a školy!

Zobrazit celou diskusi