Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V Rakousku zadrželi hledaného Slováka: Na útěku byl 11 let!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
18. října 2023
14:11

Rakouská policie zadržela ve spolkové zemi Štýrsko hledaného odsouzeného Slováka, který byl na útěku 11 let. Informoval o tom deník Kronen Zeitung a agentuře APA zprávu následně potvrdil rakouský spolkový kriminální úřad. Nyní má být těžký zločinec, jenž má údajně i kontakty na mafii, vydán na Slovensko.

Muž, podle APA údajně nejhledanější zločinec Slovenska, byl před 11 lety odsouzen k 12 rokům vězení, ale výkon trestu nikdy nenastoupil a zmizel, sdělil APA kriminální úřad.

Pětačtyřicetiletý muž byl podle údajů slovenské policie v říjnu 2012 odsouzen kvůli závažnému vydírání. Předtím údajně působil uvnitř organizované skupiny a podle soudu se dopustil mnoha násilných trestných činů, zejména v Nitranském kraji. V prosinci 2012 na něj byl vydán mezinárodní zatykač.

Muž byl zatčen v okrese Hartberg-Fürstenfeld ve východním Štýrsku. Podle APA byl v mládí považován za jednoho z největších boxerských talentů své země a několikrát zvítězil v národních a mezinárodních zápasech. Ocitl se však v podsvětí a pravicově radikální scéně a stal se obávaným rváčem.

Na svém několikaletém útěku Evropou si podle policie počínal velmi rafinovaně a používal falešná jména i padělané dokumenty. Nyní čeká ve vydávací vazbě na předání slovenským úřadům.

Video  Muž ukradl dětské jízdní kolo v Horních Počernicích  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání