Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zlodějíčkové vykrádali prodejny i domky: Dvojice recidivistů už je pod zámkem

Dvojice recidivistů z Vysočiny je už pod zámkem. Od léta jeli ve vloupačkách do prodejen, restaurací i rozestavěného domu.
Dvojice recidivistů z Vysočiny je už pod zámkem. Od léta jeli ve vloupačkách do prodejen, restaurací i rozestavěného domu.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: mat - 
17. října 2023
10:18

Sérii vloupání do prodejen, restaurací ale i rozestavěného domu ukončili jihlavští kriminalisté. Dopadli dvojici protřelých recidivistů, kteří „úřadovali“ především v Jihlavě. Jeden z nich se přitom v létě vrátil z vězení, druhý je v podmínce za předchozí alotria.

Prvního lotra dopadli policisté v Brtnici, kam přijel taxikem. Když uviděl hlídku, snažil se ještě o útěk, leč marně. Jeho kumpána vypátrali kriminalisté o dva dny později v Jihlavě v bytě, kde v tu dobu pobýval.

Policejní komisař zahájil v případě obou mužů ve věku 34 let trestní stíhání. „Byli obviněni ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci,“ uvedl vedoucí oddělení obecné kriminality Jakub Pivoňka.

Recidivisté rozjeli na konci srpna sérii vloupání. „Navštívili“ obchod v Žižkově ulici v Jihlavě, z prodejny si odnesli peníze. Obchod se stal jejich cílem také v Polné. Na Husově náměstí se muži v druhé polovině září vloupali do prodejny, kde ukradli kromě peněz například notebook. Vnikli také do areálu střední školy.

Ze stavby sebrali nářadí za 100 tisíc

„Nejvyšší škoda vznikla majiteli rekonstruovaného domu v Jihlavě. Muži při vloupání využili postaveného lešení, odcizili nářadí v hodnotě přibližně sto tisíc korun,“ řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Nenapravitelní kumpáni skončili ve vazbě. „Jeden z nich si nedávno odpykal trest odnětí svobody a druhý muž byl na začátku letošního roku potrestán podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2026,“ doplnila policistka tím, že jednomu z mužů hrozí až pět let v base, druhému pak tříletý trest.

VIDEO: Dopadení zloděje, který vykrádal domy ve středních Čechách

Video  Policisté dopadli démona, který se vloupával do domů v Praze a středních Čechách  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání