Vypečená partička (30, 37, 37 a 40) navštěvovala obchody jak v běžné, tak i po zavírací době. S prázdnou ale zloději z nákupních center neodcházeli nikdy.

„Odcizili přes 30 lahví alkoholu, 60 kusů balení oříšků, různé spotřební zboží a elektroniku, kdy se jednalo o 17 mobilních telefonů a osm notebooků,“ vypočetla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Drzost nenechavců neznala mezí. Nerozpakovali se odnést z obchodního centra i charitativní kasičku. „Tu následně poškodili a odhodili do lesního porostu,“ uvedla Raindlová.

Zbili ostrahu

Jeden z mužů zajišťoval jako řidič odvoz, při útěku z místa činu dokonce kumpánům otevřel dveře na fotobuňku. „Při jedné z krádeží byli dva muži zadrženi pracovníkem ostrahy, kterého poté fyzicky napadli a z místa utekli,“ doplnila Raindlová s tím, že naštěstí oběť vážně nezranili.

Během tří měsíců skupinka napáchala škodu přesahující 300 tisíc korun. Muži nejsou v krádežích žídní nováčci. „Tři z nich byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzeni,“ dodala Raindlová. Teď si vyslechli obvinění z krádeže formou spolupachatelství. Dva ze čtveřice si na soud počkají ve vazbě.

VIDEO: Kriminalisté dopadli skupinku zlodějů, která vykrádala auta v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté dopadli skupinku zlodějů, která vykrádala auta v Praze. policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií