Policisty v pondělí po půlnoci zburcovalo oznámení na linku 158. Oznamovatel v něm uvedl, že ve Kbelské se nacházejí lidé ozbrojení sekerou, kteří se viditelně právě vloupávají do auta. „Policisté po příjezdu na místo na parkovišti spatřili dvě zaparkovaná auta, jedno bylo nastartované a mělo otevřený zavazadlový prostor. Druhé mělo zhasnutá světla a viditelně rozbité skleněné výplně,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Sotva se policisté přiblížili, začal z místa zdrhat muž, jenž stále držel v ruce sekeru. Policisté ho bleskurychle doběhli, mířili na něj pistolí a za pomoci donucovacích prostředků ho zpacifikovali. „V druhém vozidle se pod sedačkami ukrývala žena, která odmítala vůz opustit, a proto ji policisté za užití donucovacích prostředků taktéž zadrželi,“ uvedla mluvčí.

Policisté záhy zjistili, že muž se do auta vloupal a ukradl tam nářadí, dvě navigace, elektroniku i potraviny, které si přenášel do svého auta. „Do auta se dostal za pomoci sekery, kterou vybil skleněnou výplň vozu. Svým jednáním způsobil škodu za více než sto tisíc korun. Policisté měli podezření, že se ve vozidle nacházejí drogy, proto si na místo zavolali kriminalisty, kteří ho prohledali. Uvnitř nalezli malé množství drog, které byly odeslány na expertízu,“ dodala mluvčí.

Dva cizinci skončili na služebně, muž je podezřelý spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení, státní zástupce na něj již podal návrh na potrestání. Žena při výslechu uvedla, že o tom, že se její přítel vloupával do vozidla, nevěděla.

Video
Video se připravuje ...

Muž se vloupal do auta sekerou (8. října 2023) Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie