Než se po něm 5. září slehla zem, stihl ještě zavolat synovi. „Muž se telefonicky ozval svému synovi. Uvedl, že bude cestovat. Od té doby má vypnutý mobilní telefon,“ uvedla v září pro ČTK mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Policie v akci

Po marném intenzivním pátrání policie po dabérovi, jehož hlasem promlouvá Marc Darcey v Deníku Bridget Jonesové nebo Aiden Shaw v Sexu ve městě 2, už mnozí skoro začali ztrácet naději. 16. října ale konečně přišla dobrá zpráva!

„Vlastním šetřením se nám podařilo zjistit, že se muž pohybuje v zahraničí. Ve spolupráci s italskou policií se potvrdilo, že se zdržuje na území Itálie a je v pořádku,“ uvedla Schneeweissová. Podrobnosti o tom, co vedlo k Pantůčkově vypátrání, ale mluvčí neuvedla s tím, že jde o operativní záležitosti policie.

Obavy kolegů

Do pátrání po dabérovi se zapojili i jeho kolegové a kamarádi z branže. „Zbyšulo, prosím, ozvi se!“ apelovala Mahulena Bočanová (56) s odkazem na článek Blesku. Strachoval se také Aleš Háma (50). „Kamaráde, ozvi se! Help! S.O.S.“ burcoval na sítích moderátor, kterého s Pantůčkem pojí dlouholeté přátelství.

»41«

  • Tolik dní byl Zbyšek v policejní databázi pohřešovaných osob.

Kamarádi Olšovský a spol.: Asi má velké problémy...

To, že je Pantůček v pořádku, potěšilo řadu jeho kolegů. „Dozvěděl jsem se to před deseti minutami a je to fantastická úleva, že žije. Je to s ním těžké a popravdě nevím, co se s ním děje. Asi řeší nějaké velké problémy,“ odpověděl na dotaz Blesku Lumír Olšovský (50) coby šéf muzikálového souboru plzeňského Divadla J. K. Tyla, který Pantůčka obsadil muzikálu Něco shnilého a pak za něj musel řešit záskoky.

To, že má Zbyšek problémy, potvrdil i jeho kolega z dabingu Bohdan Tůma (56). „Doufejme, že je hlavně zdravotně v pořádku. Pokud bude potřebovat nějak pomoci, jsem tu pro něj. To, že žije, mi prosvítilo den,“ svěřil webu eXtra.cz.„Jsem rád, že je v pořádku,“ raduje se i Martin Zounar (56).

Video
Video se připravuje ...

Izraelci hledají rukojmí v Gaze! Pohřešovaný herec byl nalezen. A podzim je tady! Bára Horáková, Lukáš Červeny, reuters

TIHLE MLUVÍ JEHO HLASEM...

  • 2001 Deník Bridget Jonesové
  • 2005 Madagaskar
  • 2010 Sex ve městě 2

Fotogalerie
48 fotografií