Poprvé sestoupili po schodech na parket a s živou kapelou za zády předvedli, co se za dva měsíce tréninků naučili. A že se jim u toho pořádně klepala kolena!

„Ano, na všech tanečních párech bylo vidět, že to byl první přenos. Všichni byli viditelně svázaní nervozitou, což je pochopitelné, ale čekal jsem větší osobitost všech. Celkově jsem byl z většiny výkonů zklamán,“ netají se mistr střední Evropy v tanečním sportu. A hned měl taky odpověď na otázku, kdo podal nejslabší výkon.

Nesouhra a nejistota

„Za nejhorší tanec považuji waltz Ivany Chýlkové (60) a Jana Tománka (52). Nevím, zda to bylo velkou nervozitou, ale vůbec se jim to nepovedlo,“ hodnotí, a vzápětí dodává proč. „Chyběly mi tam typické prvky waltzu jako snížení nebo zdvih. A byla mezi nimi velká nesouhra a nejistota, jak v pažích, tak v krocích i v samotném pohybu,“ shrnuje někdejší tanečník Pavly Tomicové (61).

Nej tanec večera

„Naopak nejlepší byla Eva Adamczyková s Jakubem. To bylo velmi povedené číslo! Byl jsem příjemně překvapený, kolik prvků jivu Eva perfektně zvládla. Vypadala jako tanečnice,“ komentuje to s tím, že se mu líbilo i spoustu neotřelých prvků v choreografii, například twist. 

Spravedlnost pro Prachaře

Porotci k němu podle Dědíka byli hodně kritičtí a moc bodů si z prvního kola neodnesl. „Chtělo to lehkost a u vás mi to přišlo po kolena v bažině. Ty nohy byly takový líný,“ nešetřil ho Richard Genzer (56). Korunu tomu ovšem nasadila Tatiana Drexler (60): „Vy budete patřit k těm, co se to na nás budou snažit uhrát. Hrajete to velmi dobře, ale ten jive tam trochu chyběl.“

Profesionální tanečník Marek Dědík to ale vidí jinak: „Dal bych mu lepší známky, protože jeho tanec obsahoval všechny jivové prvky a zvládl ho dobře. Byl výborně uvolněný,“ hájí herce, který měl po prvním klání jen 14 bodů (maximum je 30).

Nadhodnocený Krajčo

Kdyby se po prvním díle rozdávala trofej pro krále parketu, odnesl by si ji podle poroty domů Richard Krajčo (46) . „Bylo to dobré, chvíli jsem tě podezříval, že ses narodil bez kolenních kloubů,“ vtipkoval Geňa. „Vy jste multitalent, jak jste vyrazil, říkala jsem si - on má tak rychlé nohy…“ rozplývala se Drexler. A dokonce Krajča chválil nakonec i jindy ostrý Zdeněk Chlopčík (66): „Byla to vynikající chacha a skvěle zatančená.“

Dědík se při hodnocení zpěvákova výkonu ale drží víc při zemi: „Podle mě měl dostat nižší hodnocení, chyběly mi tam technické prvky, bylo to velmi uskákané, v kyčlích se málo hýbal. Místy to bylo až moc. I když oceňuju dobrou show,“ zhodnotil. „Divím se, že kat Chlopčík dal tak vysoké hodnocení. Krajčo se dopustil velké technické chyby - poskok v chachovém křížení a chachových krocích,“ vysvětlil.

Video
Video se připravuje ...

Chýlková a Tománek o zkouškách StarDance: S peklem jsem počítala! 

Fotogalerie
140 fotografií