Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kriminalista cestou na výlet zadržel ve Zlíně hledaného muže: Recidivista skončil ve vazbě

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
11. října 2023
11:19

Zlínský kriminalista si s rodinou vyrazil na plánovaný výlet. Policejní pud se v něm ale nezapřel a při jízdě Zlínem spatřil muže, po kterém bylo kvůli trestné činnosti vyhlášeno pátrání. Netrvalo to dlouho a hledaný recidivista už ležel na zemi a policista na něm. Poté ho předal uniformovaným kolegům.

O tom, že kriminalista nikdy nemá volno, se přesvědčil ten ze Zlína. V týdnu si se svou ženou a dcerou vyrazil na výlet, při jízdě městem si ale na chodníku všiml muže, který mu byl povědomý. Šlo o hledaného zloděje, který dlouhodobě vykrádá obchody.

„Vzhledem k tomu, že za volantem seděla policistova žena, požádal ji, aby auto otočila a zastavila někde poblíž. Čtyřletá dcera, která už nyní ví, že jednou bude policistkou stejně jako její tatínek, s nadšením přihlížela nečekané situaci, z níž si odnesla nepřekonatelný zážitek,“ popsala mluvčí Monika Kozumplíková.

Následovala scéna jak z akčního filmu – z auta vyběhl kriminalista, vydal se za recidivistou a po zhruba 300 metrech ho zadržel. „Legitimoval se a přivolal policejní hlídku, na kterou společně s devětatřicetiletým mužem počkali. Policisté z prvosledové hlídky muže zatkli a převezli do policejní cely a poté do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži k vystřízlivění, protože nadýchal téměř tři promile alkoholu,“ dodala mluvčí.

Od toho stejného kriminalisty, který ho zadržel, si posléze muž vyslechl obvinění z devíti krádeží, které spáchal v obchodech s drogérií a kosmetikou, ale také za krádeže alkoholu, oblečení nebo nářadí. „Škoda, kterou způsobil, činí téměř osmnáct tisíc korun. V rejstříku trestů má 23 záznamů. Během prověřování navíc vyšlo najevo, že ráno před svým zatčením recidivista na Vsetínsku neoprávněně užíval vozidlo muže, pro kterého pracoval, a vzápětí s ním ve Zlíně havaroval,“ dodala Kozumplíkvá s tím, že muž skončil ve vazbě.

Video  Policisté převezli z Argentiny do Česka muže podezřelého z 15 let staré vraždy. (7.5.2023)  - Policie ČR
Video se připravuje ...

lampasak frankachaka ( 11. října 2023 21:13 )

V pořádku Mě nestojíš za to ani Ty ani Ti smradlaví čokli ---abych OHROZIL lidi a děti v autech na rychlostní komunikaci natož Pi**U která se rozhodne zastavit na Dálnici a pobíhat tam !


tak jak jsem napsal ---potkej jen ten kamión jedoucí za Tebou a NIKOHO NEOHROŽUJ -------- PRÁSK a je klid !

Moly28 ( 11. října 2023 19:18 )

Ono je nakonec jedfno, jak by to dopadlo. Protože kdyby se kvůli tomu nějaká nehoda stala, tak by to bylo i kvůli těm psům. Běhali tam všichni. Na vině je majitel psů jednoznačně. A popravdě, psy klidně na silnici zachraňovat budu, ale ty bys mě za to nestál.

Moly28 ( 11. října 2023 19:15 )

Byla vypnutá diskuze, tak nevím, co se pak dál psalo a proč se vypla.

lampasak frankachaka ( 11. října 2023 19:14 )

za tyto a podobně psané STUPIDITY a jak říkám PRÁSK - kdy Hasiči ostříkají kabinu kamiónu tryskající vodou své CASky/ cisterny...

lampasak frankachaka ( 11. října 2023 19:12 )

Hlopá Moly 28 bez obav a dlužíš mi odpověď za tu včerejší Krávu která v okolí FM zastavila na rychlostní komunikaci či Dálnici jak je nazývána a začala chytat zaběhnuté a smradlavé psy na místo toho aby volala PČR kteří by vyrozuměli ŘSD a všechny OHROZILA ???

vrať se do autoškoly, ale tak jak jsem napsal příště až bezdůvodně jelikož cokoliv uvidíš na dálnici a ZASTAVÍŠ Ti od Srdce přeji rozjetý 20 tunový kamión

ozve se jenom PRÁSK a NIC a to nikomu zlému nic nepřeji, ale TY a Tobě podobní NEPATŘÍ na silnice !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání