Odříznuté plasty, kabely, rozbitá boční okna, kapota i čela aut. Banda se s ničím nepárala. „Rozbili okno, otevřeli kapotu, hořákem nahřáli plasty a nožem na kartony světla odřezali. Trvalo to necelou půlhodinu,“ popsal kriminalista Libor Šustek. Celkem to odneslo 41 aut.

„V takovém rozsahu jsem se podobnou trestnou činností nesetkal,“ kroutil hlavou Šustek. Obzvlášť šokováni museli být majitelé aut na odstavných parkovištích u letiště po návratu z dovolené.

Každý měl svou roli

Členové skupiny přesně věděli, co má kdo dělat. Tři muži (29, 31 a 32) se soustředili na samotné krádeže. Dva pomocníci, muž (40) se ženou (27), hlídali, zda je »čistý vzduch«.

Video
Video se připravuje ...

Police na Ostravsku pochytala gang, který kradl světlomety u aut PČR

Nakradená světla pak prodali obchodníkovi s náhradními díly, ten je prodával dál. Většina z nich nikdy pořádně nepracovala, byl mezi nimi i 22krát soudně trestaný muž.

Kriminalisté ovšem gangsterům pochybný byznys zatrhli. „Jejich trestnou činnost jsme rozkryli v plném rozsahu,“ řekl Libor Šustek.

»Montérům« hrozí pět let, «hlídačům« dva roky a překupníkovi za legalizaci výnosu z trestné činnosti až šest let za mřížemi.

Fotogalerie
13 fotografií