Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík skočil z Baťova mrakodrapu ve Zlíně! Pád z 16. patra nepřežil

Autor: VaB - 
13. dubna 2023
15:37

Z nejvyššího patra zlínského mrakodrapu skočil ve čtvrtek odpoledne mladý muž. O jeho život bojovali záchranáři, oživit ho se jim ale nepodařilo. K neštěstí došlo hodinu po cvičeném zásahu hasičů, kteří tam dohlíželi na zkušební evakuaci zaměstnanců.

V budově známého zlínského mrakodrapu sídlí i krajský úřad. Z 16. patra skočil ve čtvrtek odpoledne mladý muž. „Na místě stále pracují kriminalisté, kteří zjišťují totožnost mladého muže. Ten skočil z posledního patra budovy,“ popsala Blesku mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. 

Podle kriminalistů je vyloučeno cizí zavinění. Na místě zasahovala i záchranná služba, která se zraněného muže pokoušela zachránit. Bohužel utrpěl natolik vážná zranění, že na místě zemřel.

Tragédie se stala zhruba hodinu po cvičení hasičů. Několik jednotek tak vyjelo k fingovanému požáru, zaměstnanci si vyzkoušeli evakuaci.

V mrakodrapu se i střílelo

Loni v červenci došlo v prostorech zlínského úřadu ke střelbě. Mladý muž tam tehdy zastřelil svou bývalou přítelkyni Kateřinu (†30). Ta na místě zemřela, útočník se pokusil o sebevraždu. Později zemřel na vážné následky v nemocnici.

Policie případ koncem února odložila, pachatel vraždy zemřel, a podle zákona tak nebylo koho stíhat. Důvodem byl zřejmě fakt, že se Kateřina s o rok mladším mužem rozešla.

Video  Vražda a sebevražda v Čísovicích u Prahy  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání