Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dubaj bude mít další nej! Chystá postavit nejvyšší obytnou budovu světa

Autor: rc - 
26. listopadu 2022
18:25

Dubaj bude mít nový klenot! Město u Perského zálivu hodlá postavit nejvyšší obytnou budovu světa. Nový mrakodrap ozdobí zářící „korunka“ na vrcholku a bude mít až sto pater! Dubajský skvost, který chce ukrást titul nejvyšší obytné budovy světa mrakodrapu Central Park Tower, jenž stojí na Manhattanu, vznikne ve spolupráci developerské firmy Binghatti a hodinářstvím Jacob&Co.

Titul nejvyšší obytné budovy světa doposud náležel mrakodrapu Central Park Tower, jenž stojí na newyorském Manhattanu. Budova má neskutečných 95 pater a dosahuje výšky 472 metrů. Nicméně americký mrakodrap brzy o svůj titul zřejmě přijde. V Dubaji se chystají postavit obytnou budovu, která bude mí až 100 pater!

Mrakodrap má stát v samotném srdci Dubaji ve čtvrti Business Bay. „Navrhovaný design zahrnuje více než 100 podlaží, která disponují honosnými rezidencemi se dvěma a třemi ložnicemi,“ stojí podle britského deníku Daily Mail v prohlášení. Nicméně to však není všechno. Na vrcholku bude pět nejluxusnějších a nejexkluzivnějších střešních bytů!

Obyvatelé zároveň budou moci využít služeb soukromého kuchaře, hlídání dětí, bodyguardů či řidičů. V budově bude exkluzivní soukromý klub či obří bazén. Jacob Arabo, kreativní ředitel hodinářství Jacob&Co uvedl, že z budovy je úchvatný výhled na město. Design interiéru střešních bytů bude prý inspirován kolekcemi hodinek, které firma Jacob&Co vyrábí. Vrchol budovy, jenž ponese název Burj Binghatti Jacob&Co Residences, navíc bude zdobit „korunka“ s tvary diamantů.

Video  Dubaj  - archiv firem
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi