Influencer za jídlo měsíčně utratí statisíce korun: Je libo kaviár nebo hamburger s plátky zlata?
Cosmin Cernica je devětadvacetiletý influencer z Rumunska, který žije na půl v Londýně a na půl v Dubaji. Na instagramu jej sleduje přes sto tisíc uživatelů. Proč? Cosmin zde sdílí fotografie z luxusních restaurací a jedinečných pokrmů. Sám o sobě tvrdí, že je gurmán se zálibou v kaviáru, lanýžích a šampaňském.
Na uspokojení svých náročných chuťových buněk údajně vynaloží v přepočtu necelých tři sta tisíc korun měsíčně. Zásadně totiž jí pouze mimo domov. Rád se vrací do zbohatlických londýnských čtvrtí jako Mayfair a Knightsbridge. V jedné exkluzivní restauraci v Chelsea si dokonce nechává dělat hamburgery s pravým dvacetičtyřkarátovým zlatem, napsal Daily Mail.
Muž, který žije se svým manželem Robertem, dlouhodobě podniká v marketingu. Nyní se však chystá uvést na trh luxusní řadu šperků. Slibuje si, že vydělá víc peněz na svůj rozhazovačný způsob života.
„Nerad vařím a nesnáším pach jídla ve svém domě,“ lakonicky vysvětluje Cosmin, proč jí tak často mimo domov. „Chodit do restaurací pro mě není jen o jídle, ale hlavně o zážitku,“ doplňuje rozmařilý muž.
Kdybyste se chtěli inspirovat a dopřát si něco, co influencer obyčejně snídá, tak je to lososový sendvič s kaviárem a lanýži. O víkendu k brunchi rád popíjí vychlazené šampaňské.
Dále přiznává, že jeho největší slabostí je kvalitní čokoláda. Za tu je ochotný utratit desetitisíce korun. Nejlepší příchuť je samozřejmě s lanýži. Kromě nich má rád mořské plody, zejména čerstvé humry a krevety.
Cosminovým dalším prohřeškem jsou zkrášlovací produkty. Ty jej vyjdou až na sto padesát tisíc měsíčně. Výstřelek ale omlouvá tím, že se částečně živí díky spolupracím na instagramu, a tak o sebe musí dbát, aby vypadal dobře.
Průbojný podnikatel už v 16 letech odešel z domova, aby mohl studovat v Londýně. Po dokončení školy založil úspěšnou firmu, díky které si může dovolit žít život na úrovni.
Svým potenciálním kritikům, kterým by se nemusela zamlouvat jeho rozmařilost, vzkazuje: „Nemám pocit, že příliš utrácím za jídlo. Jídlo by podle mě mělo být vždy na špičkové úrovni. Nakonec je to nutnost a já raději utratím víc za super kvalitní jídlo než za cokoli jiného.“
Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.