Ve zkráceném řízení dostal vykutálený otec 1,5 roku za krádež. K akci z obchodního centra mu přičetl ještě krádež mobilu z auta. Patrně to ale není konečný trest. Čin totiž spáchal v podmínce a neodpracoval prospěšné práce, které mu byly uděleny již dříve. Podmíněné odsouzení se tak také patrně promění v trest ve vězení.

Muž prohlásil svou vinu, doznal se a svého jednání litoval. „Paní soudkyně, vzdávám se práva na odvolání. Jen bych vás poprosil, abyste mi dala ještě čas rozloučit se s rodinou a zařídit si nějaké věci, nakoupit a tak. I v minulosti jsem nastoupil vždycky včas,“ poprosil podle novinek.cz odsouzený.

Soudkyně mu vyhověla. Až do síně totiž doléhalo veselé štěbetání jeho dětí, které se proháněly po chodbě soudu.

Krádež se odehrála v neděli vpodvečer ve fast foodu v centru Brna. Žena (21) zaměstnala pozornost obsluhy zdlouhavým výběrem produktů. Toho využil její partner, který přistavil kočárek s dcerou k charitativní pokladničce.

Peníze do kočárku

„Postavil se tak, že dívka mohla nepozorovaně odlepit několik vrstev lepící pásky, která sloužila k zajištění víka pokladničky,“ popsala událost mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Pak nabraly události rychlý spád. „Když se dívence podařilo odlepit všechny vrstvy pásky, strčila prý do otvoru nadační kasičky ruku, víko povolilo a dívenka začala z pokladničky vytahovat mince a obratně je vhazovala do kočárku. Podle svědků ji otec po celou dobu pozoroval,“ pokračovala Pokorná.

Kasičku vysypal

Dívka ale zřejmě podle táty nepracovala dostatečně efektivně. „Podle svědků přistoupil k pokladničce, uchopil celý box a vysypal veškerý obsah mincí do kočárku. Neodradil ho ani nápis na kasičce, který avizoval, že vybrané peníze pomohou rodičům dlouhodobě hospitalizovaných dětí,“ zdůraznila mluvčí strážníků.

Hned poté zloděj posadil dívenku na peníze v kočárku a v klidu si sedl za stůl provozovny s kočárkem vedle sebe. V ten moment měla konečně vybráno i máma od rodiny, která si k partnerovi drze přisedla.

Neochotně vrátili

Nechutná krádež ale nezůstala utajena zaměstnancům, kteří okamžitě upozornili manažera provozovny. „Důrazně oba vyzval, aby peníze okamžitě vrátili. To udělali až s velkou nevolí a po opakovaných výzvách,“ upřesnila mluvčí strážníků.

Přivolaní strážníci vzápětí zjistili, že trik zlodějské rodiny zachytila i kamera. Okamžitě přivolali Policii ČR. „Kolegové si následně celou událost převzali pro podezření ze spáchání trestného činu,“ dodala Pokorná.

VIDEO: Zloděj ukradl peníze z kasičky dobročinné sbírky v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj ukradl peníze z kasičky dobročinné sbírky v Brně. Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie