Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Mezinárodní ostuda: Čech ukradl šperk zesnulého papeže (†95)?

Autor: ČTK - 
8. října 2023
13:19

Třiapadesátiletý Čech je podezřelý z toho, že v červnu z kostela v bavorském Traunsteinu ukradl pektorál někdejšího papeže Benedikta XVI. V tiskové zprávě o tom informovala bavorská policie. Pektorál se zatím nepodařilo najít. 

Papežův pektorál, tedy kříž na řetízku nošený na hrudi, byl z kostela odcizen 19. června. Policie na místě našla řadu stop, které po jejich porovnání s mezinárodními databázemi ukázaly na to, že za činem stál nejspíš český občan, na něhož Německo vydalo mezinárodní zatykač.

Muž, který už byl německé policii známý kvůli dřívějším trestným činům, se v srpnu sám vydal české policii, která ho zatkla a předala do spolkové republiky. Nyní je ve vazbě v Traunsteinu.

O tom, kde se teď papežský pektorál nachází, zatím Čech nic nevypověděl. Kvůli tomu, že už byl v minulosti opakovaně trestán, počítá státní zastupitelství s tím, že v případě odsouzení stráví několik let za mřížemi. Trest by se ale mohl snížit, pokud bude pektorál vrácen.

Video  Pohřeb Benedikta XVI.: S emeritním papežem se loučilo sto tisíc věřících  - reuters
Video se připravuje ...

Karmavana John ( 9. října 2023 02:48 )

Propiskou to začíná, teď šperk ...

pindal ( 9. října 2023 00:52 )

No,vždyť jsme se sami málem otrávili pančovaným alkoholem.Nechápu jak nás někdo může brát vážně.Ve světě nás berou vážně jenom ,když se jim to hodí.

pindal ( 9. října 2023 00:48 )

Stále jsem nechápal,kdo upozorňuje na nebezpečí nějaké koblihy,ale s odstupem času jsem si uvědomil,že jsou to lidé,kteří nepřemýšlí,ale zároveň chtějí vyjádřit svůj názor.

pindal ( 9. října 2023 00:39 )

Chudák papež.

bullshit ( 8. října 2023 20:04 )

OK

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání