Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vrah s veselou tváří uškrtil osm žen: Poslední oběť se podařilo identifikovat po třiceti letech!

Úřadům se po téměř 30 ti letech konečně podařilo identifikovat poslední z obětí, jejíž kosti kriminalisté objevili v roce 1994 u floridské dálnice.
Úřadům se po téměř 30 ti letech konečně podařilo identifikovat poslední z obětí, jejíž kosti kriminalisté objevili v roce 1994 u floridské dálnice.  (Autor: OKALOOSA COUNTY SHERRIF'S OFFICE)
Autor: lim - 
6. října 2023
17:15

Úřadům se po téměř 30 letech konečně podařilo identifikovat poslední z obětí, jejíž kosti kriminalisté objevili v roce 1994 u floridské dálnice. Zabiják, kterého americká média přezdívají „vrah s veselou tváří“, v devadesátých letech uškrtil osm žen a odpykává si tři doživotní tresty. 

Úřad šerifa okresu Okaloosa v úterý oznámil, že kosterní pozůstatky nalezené v roce 1994 poblíž silnice I-10 na Floridě patří Suzanne Kjellenbergové. Ženu, které bylo v době smrti 34 let, identifikovali za pomocí forenzní genetické genealogie, která umožnila vytvořit identifikační profil. Už v roce 2007 se antropologové pokoušeli o rekonstrukci obličeje, ale bez úspěchu identifikace, uvedl server People.

Keith Hunter Jesperson v devadesátých letech uškrtil nejméně osm nevinných žen. V srpnu 1994 se vyšetřovatelům přiznal, že zabil ženu, která se jmenovala „Susan nebo Suzette“, a její tělo pohodil poblíž výjezdu z dálnice. Ostatky Kjellenbergové našla v září toho roku pracovní četa věznů. Podle informací kriminalistů Jesperson řekl, že se s ženou potkali na pumpě. Pak ji vtáhl do svého vozu, kde ji chladnokrevně uškrtil.

„Vrah s veselou tváří“ si již odpykává tři doživotní tresty. Svou přezdívku si vysloužil za své dopisy, které psal médiím a policii. Údajně do nich měl kreslit veselé obličeje. Před rokem se už podařilo identifikovat předposlední oběť, která byla objevena u kalifornské státní silnice. Jesperson se k vraždě přiznal v roce 2006.

Rodinu Suzanne Kjellenbergové úřady informovaly a ta podle dostupných informací požádala o soukromí.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání