Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Floridský barový vrah byl popraven. Nesnědl ani svoje poslední jídlo!

Michael Duane Zack III
Michael Duane Zack III  (Autor: ČTK)
Autor: hpe - 
4. října 2023
13:36

Michael Duane Zack III  byl v úterý 3. října popraven smrtící injekcí ve floridské státní věznici. Trest smrti mu byl udělen za dvě brutální vraždy mladých žen, které spáchal v roce 1996. Stal se tak šestým popraveným vězněm tento rok. 

Téměř po 27 letech se pozůstalým po obětech barového vraha dostalo spravedlnosti. Člověk zodpovědný za smrt jejich blízkých byl popraven smrtící injekcí. Někteří pozůstalí jeho popravu sledovali naživo. Svůj poslední den strávil se svou ženou a spirituálním vůdcem. Odmítl své poslední jídlo a jeho poslední slova zněla: „Miluju vás všechny.“

Vraždy obou dívek se odehrály v červnu roku 1996. V té době byl Zack zadlužený alkoholik, který se bezúčelně potuloval po floridském pobřeží. Při pravidelných návštěvách místních barů potkal svou první oběť Lauru Rosillo. Vylákal ji na místní pláž, kde ji surově zmlátil a nakonec uškrtil. Její tělo se pak pokoušel zahrabat do písku a zamaskovat tím tak svůj hrůzný čin. 

Zacka však jeho choutky zase dohnaly a druhá vražda na sebe nenechala dlouho čekat. Svou druhou oběť Zack potkal taktéž v jednom z barů. Nic netušící servírka Ravonna Smith si vraha pozvala k sobě domů, což se jí osudově vymstilo. Po krátké hádce se měl Zack natolik rozzuřit, že Ravonně rozbil hlavu skleněnou lahví. To mu však nestačilo a ubohou ženu ještě znásilnil a posléze ubodal nožem na ústřice. Později Zack tvrdil, že důvodem jeho naštvání byla nevhodná poznámka Smith na adresu jeho matky. 

Zack byl z vražd usvědčen nedlouho po jejich spáchání. Jeho zástupce založil jeho obhajobu na Zackově intelektuální slabosti a traumatických životních zkušeností. Trestu se však nevyhnul a byl odsouzen k trestu smrti k jehož naplnění došlo teprve teď. 

„U soudu Zackův zástupce tvrdil, že Zack trpí fetálním alkoholovým syndromem a posttraumatickou stresovou poruchou, které jsou klasifikovány jako dysfunkce mozku a mentální poruchy. Tato jeho zdravotní kondice ze Zacka činí impulzivního jedince, který je v neustálé emocionální a duševní tísni,“ stojí ve státní zprávě.

Ještě v pondělí 2.10. se Zackův právní zástupce snažil trest odvrátit a odvolal se k Nejvyššímu soudu. Ten žádosti nevyhověl a Zack se tak stal šestým popraveným floridským vězněm tento rok. 

Video  Insta crime podcast - Michal Semanský  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

ivana kollerova ( 13. října 2023 13:37 )

proc tak dlouho cekali s vykonanim rozsudku?

Petr FBA ( 8. října 2023 21:03 )

Ke komu promlouváš, intelektuální trosko?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání