Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Opilý funkcionář Dědeček před rokem autem zabil pět lidí: Studenti uspořádali pietní akci

Autor: rc - 
3. října 2023
12:05

Už rok uplynul od tragické nehody na autobusové zastávce Zochova v Bratislavě. Tehdy sportovní funkcionář Dušan Dědeček (61) usedl za volant svého vozu pod vlivem alkoholu a ve velké rychlosti najel na zastávku. Při nehodě zemřelo pět studentů. Nehodu nepřežil ani vášnivý fotbalista Marek (†20), na něhož zavzpomínali spoluhráči při fotbalovém utkání. Smutné výročí si připomněli i vysokoškolští studenti, kteří v hlavním městě uspořádali pietní akci.

V noci z pondělí na úterý uplynul rok od nehody na zastávce Zochova. Skupina studentů tam 2. října po desáté večer čekala na autobus 39, který měl mladé lidi dovézt k jejich vysokoškolským kolejím. Ovšem v tu chvíli na zastávku ve velké rychlosti najelo auto, které řídil sportovní funkcionář Dušan Dědeček.

Náraz měl tragické následky. Při nehodě zemřela Broňa (†21), Marek (†20), Natália (†19), Richard (†19) a Sasha (†20). Dalších dvacet lidí utrpělo zranění. Dědeček se chvíli před nehodou řítil ulicemi rychlostí až 140 km/h! V krvi měl přes dvě promile alkoholu.

Video  Dušan Dědeček, který na zastávce v Bratislavě zabil pět lidí, promluvil o nehodě.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Městský soud v Bratislavě ho poslal na 15 let do vězení, nicméně rozsudek není pravomocný. Odvolací soud má znovu případ projednávat 12. října, tedy téměř přesně rok od osudné noci.

Na oběti tragické nehody zavzpomínali spolužáci, kteří přichystali pietní akci. Památku zesnulých studentů podle informací slovenského deníku Plus JEDEN DEŇ uctili minutou ticha. V koncertní síni Vysoké školy múzických umění se konalo taneční a hudební vystoupení.

Na vášnivého fotbalistu Marka zavzpomínali i jeho spoluhráči na nedělním fotbalovém utkání. Dvacetiletý mladík byl brankářem fotbalového klubu Vysoké Tatry. „Byl mimořádně šikovný a talentovaný sportovec. Svůj brankářský post si dokázal dokonale zastat, byl oporou našeho mužstva. Hlavně byl ale neskutečně dobrý, zásadový a čestný člověk, ochotný pomoci, pomáhat,“ uvedl pro slovenský deník Nový Čas trenér Rasťo (49).

„Připomněli jsme si ho i na nedělním zápase s Ľubicou. Shodou okolností s tím jistým mužstvem, s kterým hráli zápas den po Markově pohřbu. Tehdy jsme prohráli a v neděli jsme remizovali 1:1. Chlapci hráli v dresech s Markovou fotkou a bylo cítit, že všichni na něho intenzivně myslí,“ dodal.

sorgedoktor ( 3. října 2023 16:31 )

Cela kausa je otresna,Napit se, sewdnout za volant a jeste zabit mlade lidi

Amabell ( 3. října 2023 12:42 )

15 let za pět mladých životů a v opilosti je rozkodně málo. Nejméně 25 a zaplatit rodinám vysoké odškodné, když už nic..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání