Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otec střelce z Bratislavy promluvil. Matěj (†32) terorizoval sousedy! Proč policie nezasáhla?

Autor: lim - 
30. září 2023
17:46

Střelec, který ve středu večer na bratislavském sídlišti Dúbravka postřelil několik lidí včetně jednoho policisty, byl známý místní podivín Matěj (†32). Sousedé uvedli, že házel z okna petardy, střílel po holubech či stříkal slzotvorný plyn do výtahu. Podle svědků bylo jen otázkou času, kdy začne střílet po lidech. K případu se vyjádřil i Matějův otec.

Obyvatelé Dúbravky střelce dobře znali. Na dlouhovlasého mladíka si už několikrát stěžovali na policii, ale podle deníku Nový Čas bez úspěchu. Po nocích měl údajně z okna vyhazovat petardy, do výtahu stříkat slzný plyn, či dokonce střílet po holubech. Mnozí se proto nyní ptají, proč už dříve nezasáhla policie.

Na sociálních sítích se k Matějovi vyjádřil i jeden z obyvatel Dúbravky: „Plno lidí na něj podalo trestní oznámení. Nikdy však policistům neotevřel dveře. Říkal jsem, že je jen otázkou času, kdy začne střílet po lidech.“ Podle policejního prezidenta Štěpána Hamrana se ovšem Matěj nikdy žádného trestného činu nedopustil: „V žádném z případů nahlášení nikdo nenahlásil konkrétní osobu, ani konkrétní byt. Až v srpnu nám jedna poškozená osoba oznámila, že by to mohlo být v tomto konkrétním patře."

Matěj žil v bytě se svými rodiči. Otec podle informací vlastnil 5 legálně držených zbraní. Portálu Nový Čas se podařilo otce vyzpovídat. Ten byl pochopitelně roztřesen a zmohl se jen na pár slov: „Je to pro mě hrozné, musel to být nějaký zkrat“, řekl.

Video  Střelbu u podniku Tepláreň v Bratislavě zachytily kamery.  - JOJ
Video se připravuje ...

svetlana62 ( 1. října 2023 01:59 )

... měl 🙈🙈🙈

svetlana62 ( 1. října 2023 01:58 )

...je hrozně, že mnel vůbec k dispozici zbraně...když táta vidí, co má doma za magora, mnel všechny zbraně vyhodit z bytu...

clarabella ( 30. září 2023 21:35 )

Bohužel píšete svatou pravdu. Tito vyšinutí lidé většinou terorizují své okolí a nenaděláte s nimi nic. Pamatuju si nějaký případ, také to bylo na Slovensku, kdy podobně mladý muž šikanoval své sousedy. A nenadělali s tím vůbec nic. On měl nějakou psychickou poruchu, ale jak píšete dokud nic neudělá, nelze proti němu zasáhnout.

sorgedoktor ( 30. září 2023 19:42 )

Vyjadrovat se k cinnosti ci necinosti je dost tezke. Dokud delikcent neco neprovede, oni nemohou v podstate nic delat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání