Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Myslel si, že je bůh, říká o střelci z Bratislavy svědek

Autor: lim - 
28. září 2023
16:56

Ke včerejší střelbě v bratislavské čtvrti Dúbravka se poprvé vyjádřili i přímí svědci. Útok, který si vyžádal čtyři zraněné a jednoho mrtvého, skončil zastřelením útočníka. Co na to svědci říkají?   

Včera večer došlo v bratislavské čtvrti ke střelbě, při níž byli zraněni čtyři lidi včetně jednoho policisty. Útočníka se nakonec podařilo zastřelit. Muž nejprve pálil na lidi z okna obytné budovy a poté zaútočil na přijíždějící policisty. Strážci zákona se s ním nakonec vypořádali v meziposchodí domu. Při incidentu jedna osoba zemřela. Šlo přímo o střelce.

„Říkal o sobě, že je bůh. Měl jsem jediné štěstí, že jsem v tu chvíli nebyl venku,“ říká jeden ze svědků. „On si už dřív vyráběl nějaké podomácku dělané výbušniny, které pak házel z okna. Řešilo se to tu,“ dodal.

K incidentu se vyjádřila i mladá žena: „Byl to můj soused, znala jsem ho. Něco nad námi bouchlo a pamatuji si sedm výstřelů. Nemohla jsem spát, pak ho zastřelili.“

Další ze svědků, který střelbu viděl na vlastní oči, pro portál TVnoviny.sk dodal, že muž vykřikoval výhrůžky smrtí. Podle informací se sousedé snažili postřeleným poskytnout první pomoc. V tuto chvíli v nemocnici bojují o život čtyři lidé, z toho jeden policista. Jedna osoba na následky zranění zemřela.

VIDEO: Agresor napadl strážníka v Břeclavi, ten ho postřelil, policie hledá svědky.

Video  Agresor napadl strážníka v Břeclavi, ten ho postřelil, policie hledá svědky.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Jarek Novotný ( 28. září 2023 20:48 )

Zjistil, že Bůj není.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání