Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zeman slaví 79 let: Do bungalovu mu přijeli popřát Mynář s Alex a syny i další muži z Hradu

Aktualizováno -
28. září 2023
19:13
Autor: simao - 
27. září 2023
18:38

Během čtvrtečního státního svátku 28. září slaví i exprezident Miloš Zeman. A to již své 79. narozeniny. Do Lán za ním při této příležitosti dorazili i gratulanti - přijel mj. Vratislav Mynář s manželkou Alex a syny. Gratulace přijímala bývalá hlava státu také od den dříve - ve středu své kanceláři v Jaselské ulici na Praze 6. Zeman prozradil, že mu volal i favorit slovenských voleb Robert Fico, kterému drží o víkendu palce.

Zatímco současný prezident Petr Pavel či exprezident Václav Klaus vyrazili na svátek sv. Václava do Staré Boleslavi na svatováclavskou mši, Miloš Zeman zůstal doma. 

Do jeho lánského bungalovu dorazili již před polednem i gratulanti - popřát nejprve exprezidentovi k 79. narozeninám přijel bývalý hradní kanceléř Vratislav Mynář s celou rodinou.

„Malí i velcí gratulanti za mnou přijeli do Lán. Mám radost a děkuji!“ objevilo se následně na facebookovém profilu Miloše Zemana u společné fotky s Mynářem, Alex a jejich malými syny.

Když už byl Mynář i s rodinou pryč, dorazili později další gratulanti - další bývalí hradní spolupracovníci Zemana Vladimír Kruliš a Jaroslav Hlinovský.

Zemanovi přáli i ve středu v kancelář

Zeman přitom přijímal gratulace i s předstihem ve středu. „Po natáčení rozhovoru překvapení. Mnoho děkuji Xaverovi a jeho týmu za přání k narozeninám,“ uvedl bývalý prezident a pochlubil se fotkou, kde od moderátora Luboše Xavera Veselého a jeho kolegy přijímá gratulace a dar.

Zeman má středeční dny ve své propírané exprezidentské kanceláři „úřední hodiny“. Dnes tam za ním dorazil i předseda Sdružení nájemníků ČR Milan Taraba. I od něj Zeman přijal gratulaci a dar zabalený v zeleném dárkovém papíru.

Zeman se netají tím, kdo je jeho favoritem v nadcházejících předčasných volbách na Slovensku.

„Zajímavý rozhovor s Robertem Ficem, který mi zatelefonoval. Probrali jsme předvolební situaci na Slovensku. Informoval jsem Roberta Fica, že výsledek hlasování budu komentovat v sobotu na Primě. Držím palce!“ uvedl český prezident.

Navázal tak na nedávný dopis jiného exprezidenta - Václava Klause - který Ficovi napsal, že jej podporuje. A také na svá slova z minulého týdne.

„Milý Robo, rád bych tobě i tvé straně Smer-Sociální demokracie popřál mnoho úspěchů ve volbách,“ uvedl minulý týden Zeman na videu, natočeném rovněž v jeho kanceláři v Jaselské ulici v Praze.

„My sociální demokraté jsme jedna evropská i celosvětová rodina. Jsme vůči sobě vzájemně solidární a přejeme úspěch jeden druhému. Věřím, že i na Slovensku sociální demokracie zvítězí a že bude úspěšnou stranou i proto, protože bude stranou mezilidské solidarity. Solidarity s lidmi, kteří si nemohou dovolit zaplatit soukromé školy a jejichž talentované děti stejně potřebují přístup ke vzdělání, solidaritou s nemocnými, kteří si nemohou dovolit zaplatit soukromé kliniky, ale potřebují vyléčení své nemoci a solidaritou se starými lidmi, které se pravicové konzervativní vlády snaží ožebračit, protože jediná sociální skupina, na které dokáží šetřit, jsou právě důchodci. Přeji, aby na Slovensku zvítězila sociální demokracie a tobě i tvým spolupracovníkům přeji plný úspěch,“ dodal Zeman.

Video  Zeman exkluzivně pro Blesk: Na ceremoniál k vyznamenáním už na Hrad nepůjde. Jak si užívá důchod a co říká na soud s Nečasovou?  - Jan Jedlička/ Vera Renovica
Video se připravuje ...

pindal ( 3. října 2023 19:41 )

Protože,oni se považují za hospodáře a my za "dobytek".My vždy volíme hospodáře a oni proti sobě nepůjdou.Když dojde k rozkolu,pak je válka a jeden druhému likviduje "dobytek",který ho udržuje u moci.Jsou to ubožáci. Češi tomu někteří věří,tak se přizpůsobují.Ještě jednou říkám,jsou to ubožáci,kteří chtějí žít na úkor ostatních,je mě jich líto.

pindal ( 3. října 2023 19:11 )

A komu jsi poddaný ty?

pindal ( 3. října 2023 19:08 )

Přeji Zemanovi hodně štěstí a zdraví.

stoura ( 29. září 2023 15:10 )

Nejenom po něm,v tom jede celá jeho hradní parta

Rooza ( 29. září 2023 11:06 )

Lidé se tady mezi sebou hádají, kdo že je větší komouš, zatím co vládnoucí garnitura se už nesmějě lidem za zády, ale se řechtá přímo do obličeje...
Oni se už ani nesnaží skrývat před veřejností, jim jsou lidé úplně v zádi.
Příklady:
Nejedlý/Blažek: 5hodin veselice v hospodě, premiér v tom nevidí problém.
Balák/Prezidentská kancelář: pravomocně odsouzený podvodník, který Hradu (daňovým plátcům) způsobil škodu 200 mil se dál roztahuje v LO jak car, ještě vyhrožuje soudem, prezident Pavel se tváří, že se ho to netýká, že to není jeho problém. Ale on to je jeho problém, protože on je ten nejvyšší šéf na Hradě.
Mynář/Michl: tohle je opravdu velký problém pro ČR, zejména pro zahra­ničně­ekono­mickou politiku.
Alex/Světlana: Alex Mynářová a Světlana Witowská jsou letité nejlepší kamarádky. Zatímco Alex je vdaná za vlekaře, Světlana žije s poradcem a pravou rukou současného prezidenta Pavla, panem Kolářem. Nechce se mi věřit, že se v soukromí stýkají výhradně bez svých partnerů.
Oni jsou všichni na sebe nějakým způsobem vázáni a vzájemně jsou si zavázáni a tak občan jen bezradně sleduje jak je česká země plundrována a čeká, kdy tito lidé bez špetky sebereflexe, kterým byla do rukou svěřena moc v naději na "lepší zítřky", budu mít nahrabáno dost a konečně odejdou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa