Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Po vraždě muž za jízdy zabil i sebe: Zastřelil pošťačku Adrianu...mámu tří dětí!

Autor: Kateřina Moravcová - 
27. září 2023
05:00

Spory s bývalým partnerem (†52). To jsou důvody pondělní vraždy v Dalovicích na Karlovarsku. Následky střelby, při níž zahynula Adriana (†42) - máma tří dětí (21, 17 a 13), mohly být však ještě mnohem tragičtější.

Událost ohlásili svědci na tísňovou linku kolem 14. hodiny. Z bytu pošťačky Adriany se ozýval hluk a nakonec i střelba. Nikdo v tu chvíli ale netušil, že by pachatel měl v úmyslu zabít i sám sebe. Nasedl do auta a ujel. „Dle popisu po něm začaly ihned pátrat desítky policistů,“ doplňuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

V záloze byla nachystaná i zásahová jednotka. Vrah se vydal po frekventované dálnici z Karlových Varů směrem na Cheb. Nedaleko Nového Sedla se však během jízdy přímo na silnici střelil do hlavy. S autem sjel mimo komunikaci, přerazil oplocení a skončil mezi stromy. Jen štěstím nesmetl jiné auto. „Našli jsme ho se střelným poraněním bez známek života. Ve věci byla nařízena soudní pitva,“ dodává Kopřiva.

Z tragédie jsou místní v šoku. Mnozí pošťačku Adrianu díky její práci znali. „Byla tu krátce. Pracovala tu asi tři měsíce za přepážkou. Minulý týden se vrátila z dovolené. Je to hrozná tragédie. Měla tři děti, ale ty žily s jejich biologickým otcem,“ říká paní z blízkého okolí Adriany, která však chtěla zůstat v anonymitě. Pachatel držel zbraň nelegálně a policistům nebyl úplně neznámý. V base si v minulosti odpykával trest za jinou protizákonnou činnost.

Pobočka uzavřena

Pobočka České pošty v Dalovicích byla dočasně uzavřena. Na dveřích o tom informuje cedule. U vchodu rovněž spontánně vzniklo pietní místo s květinami a svíčkami.

Video  Karlovarská policie vyšetřuje střelbu v Dalovicích.  - policie čr
Video se připravuje ...

 

 

Jiří Zvěřina ( 27. září 2023 14:48 )

Nejdříve zavírání poboček pošty a teď zase tohle...

sorgedoktor ( 27. září 2023 14:23 )

Ja si ani nedovedu predstavit jak by policiste teto tragedii mohli zabranit....Slysel sem soudni vyrok ze se nesmi priblizit treba na 5 km....Ale jak to realisovat to nevim

Gabriela Fenclová ( 27. září 2023 13:49 )

Však se ho zbavila. Odešla od něj, přestěhovala se a on jí pak vyhrožoval smrtí, až to vážně udělal. Na PČR to hlásila prý naposledy před dvěma týdny, ale nikdo mu v tom nezabránil.

zirioges ( 27. září 2023 09:34 )

Jen zbabělec ublíží ženě!

Jiří Zvěřina ( 27. září 2023 07:13 )

Pokud to tak bylo, tak se měla toho přítele zbavit... Mohla ještě žít...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání