Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drama v Krupce: Policisté Miroslav a Pavla zachránili dusící se dívku!

Autor: pma, BLK - 
26. září 2023
11:17

Druhý zářijový víkend se v Krupce uskutečnily tradiční Mariánské slavnosti. Na veřejný pořádek při konání akce dohlíželi i místní policisté. Mimo jiné i nadpraporčík Miroslav Říha a praporčice Pavla Volková. Ti si v jednom momentě všimli hloučku lidí kolem dívky, která nemohla popadnout dech a dusila se. Policisté rychle zakročili, a pomohli tak zachránit lidský život. 

Během služby na Mariánských slavnostech v Krupce policista Miroslav Říha spolu s kolegyní Pavlou Volkou uviděli něco, co upoutalo jejich pozornost. 

„Všimli hloučku lidí, kteří se sklánějí nad dívkou, která nemůže popadnout dech. Ihned se k dívce vydali a zjistili, že té zaskočilo v krku jídlo a následkem toho se dusí. Dívka propadala panice a vydávala sípavé zvuky,“ popsala dramarickou situaci policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Video  Policisté Miroslav a Pavla zachránili život dívce v Krupce.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Policista Miroslav se snažil ženě uvolnit dýchací cesty několika údery do zad, zatímco jeho kolegyně Pavla předávala informace záchranářům na lince 155. Pokusy o uvolnění zaskočeného jídla byly stále neúspěšné a vystresovaná dívka začala omdlévat. Pak policistu napadlo položit si ženu na své koleno. Dalšími silnými údery se konečně podařilo jídlo z krku uvolnit a žena začala dýchat. 

„Poté byla pacientka předána zdravotníkům přivolané RZS. Dle slov záchranářů si policisté počínali profesionálně, a kdyby nedošlo k jejich rychlému zásahu, mohla by se dívka jídlem udusit,“ dodala mluvčí. 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

 

Megera z Makrel ( 26. září 2023 20:07 )

Dusit sa jedlom je strasny pocit 😖 Sama som to zazila. Super ze jej rychlo pomohli! 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

boroboro ( 26. září 2023 18:17 )

Romové jen zevlovali a jejich dívku musela zachránit ta zlá majorita.

Zobrazit celou diskusi