Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Žena má jít za opilství, v němž ubodala muže, na devět let do vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: MP Pardubice)
Autor: ČTK - 
25. září 2023
17:35

Senát pobočky krajského soudu v Pardubicích poslal čtyřicetiletou Ivetu R. na devět let do vězení za opilství. V říjnu 2022 pod vlivem alkoholu v kombinaci s různými léky napadla kuchyňským nožem muže a zasadila mu 18 bodných ran, na následky zranění muž zemřel.

Rozsudek není pravomocný, obžalovaná se proti němu na místě odvolala, státní zástupkyně si ponechala lhůtu k podání odvolání, uvedla Iva Matušková z Krajského soudu v Hradci Králové. Podle soudu byla žena v době činu nepříčetná a nebyla schopna kontrolovat a ovládat své jednání.

Zkonzumovala větší množství alkoholických nápojů spolu s hypnotikem zolpidem, benzodiazepinem, diazepamem, benzodiazepinem nordiazepamem a antidepresivem mirtazapinem, i když věděla, že tato kombinace a množství je z terapeutického hlediska nepřípustné. Už dříve si také vyzkoušela, jaký to má vliv na její osobu a chování.

Útok se stal na pardubickém sídlišti Polabiny. Žena přišla do bytu dvaašedesátiletého známého, údajně pro své věci. Předtím se pohádala se svým přítelem, u kterého bydlela, proto se neměla kam vrátit. Zůstala přes noc, popíjení alkoholu ale skončilo hádkou, muž ji začal sexuálně obtěžovat a žena ho pobodala nožem.

Video: Slovenský mladík (19) čelí podezření z ubodání své těhotné přítelkyně (†17)

Video  Slovenský mladík (19) čelí podezření z ubodání své těhotné přítelkyně (†17).  - noviny.sk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání