Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šok pro policisty v České Třebové: Žák autoškoly řídil opilý!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: jel - 
7. listopadu 2023
16:21

V šoku zřejmě zůstali policisté, kteří minulý týden před desátou dopoledne zastavili v České Třebové vozidlo autoškoly. Senior za volantem totiž nadýchal 1,3 promile alkoholu. Instruktor na něm nic nepoznal. Provinilec už jednou dostal zákaz řízení kvůli řízení pod vlivem.

O nezvyklém případu informovala policejní mluvčí Andrea Muzikantová. „Senior ve výcviku totiž nadýchal 1,3 promile alkoholu. Výsledek zaskočil i přítomného instruktora, který „posilnění“ alkoholem u svého žáka před výukovou jízdou neodhalil,“ uvedla mluvčí s tím, že tím pro seniora jízda skončila a za volant musel usednout instruktor.

„Na žáky autoškol, přestože ještě ani nevlastní řidičské oprávnění, se vztahují stejná pravidla jako pro ostatní řidiče vyplývající ze zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ upozornila Muzikantová. Senior se policistům přiznal, že předchozí večer vypil přibližně litr vína.

„V minulosti mu byl totiž udělen trest zákazu řízení motorových vozidel za jízdu pod vlivem alkoholu. Prostřednictvím kurzu v autoškole se snažil získat zpět řidičské oprávnění,“ dodala mluvčí s tím, že seniorovi hrozí až roční vězení.

Video  Nové otázky v autoškole  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání