Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Brutální útok v Náchodě: Mladík se pokusil znásilnit dvě ženy

Autor: VaB - 
20. září 2023
13:28

Teprve devatenáctiletý mladík se v Náchodě podle policistů pokusil znásilnit dvě ženy (45 a 64). Nejprve je napadl, strhl na zem a poté se je pokusil znásilnit. K tomu naštěstí ani v jednom z případů nedošlo, ženy se začaly aktivně bránit. Kriminalistům se ho podařilo rychle vypátrat, na soud si mladý agresor počká ve vazbě.  

Náchodským kriminalistům se během několika málo hodin od skutků podařilo zadržet 19letého mladíka. Toho podezřívali ze dvou pokusů o znásilnění, kterých se měl dopustit v neděli po půlnoci a poté v šest hodin ráno.

„K ženám, které procházely okolo něho, měl vždy přistoupit, a za pomocí násilí je měl strhnout na zem. Jednalo se o jemu zcela neznámé ženy, které se náhodně vyskytly v jeho blízkosti,“ popsala policistka Lucie Konečná.

Mladík se měl podle policie ženy pokusit znásilnit, k tomu ale naštěstí nedošlo. Ženy se totiž začaly jeho útokům intenzivně bránit. „V prvním případě měl pachatele překvapit hlasitý výkřik oběti, po kterém z místa utekl. V druhém případě ho vyrušily hlasy osob jdoucích v jejich blízkosti,“ dodala mluvčí Konečná.

Ještě ten den se kriminalistům podařilo díky operativní práci v terénu zjistit, kdo má tyto skutky na svědomí. „Jednalo se o mladíka, který byl v minulosti již trestně stíhán. Do pátrací akce se zapojili policisté z obvodního oddělení i kriminalisté a muže dopadli hned následující den,“ dodala.

Po prvním výslechu byl obviněn a zároveň kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby. Ten soud akceptoval. V případě uznání viny mu hrozí až 10 let vězení.

Video  Soud poslal do vazby 19letého mladíka. V Náchodě se pokusil znásilnit dvě ženy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Uživatel_5348861 ( 20. září 2023 18:06 )

Ksicht a jmeno nejsou zverejnene proc?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání