Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dívka (12) trpí vzácným mozkovým nádorem: Poběží 100 kilometrů pro charitu!

Autor: lim - 
26. září 2023
18:09

Maye Tohidové (12) v červnu lékaři diagnostikovali vzácný druh mozkového nádoru. Přestože dívka trpí zvracením a únavnou bolestí, chystá se pro charitu uběhnout 100 kilometrů.

Dívenka z anglického města Wilmslow začala v devíti letech trpět intenzivní bolestí hlavy. Letos v dubnu dívku postihla silná migréna, která se protáhla na vyčerpávajících pět týdnů. Příznaky se stupňovaly a v posledních pěti dnech se k bolesti hlavy přidalo i silné zvracení. V červnu jí lékaři po sérii vyšetření diagnostikovali vzácnou formu mozkového nádoru, který nejčastěji postihuje děti.

Jedná se o tzv. Kraniofaryngeom, ten se vyznačuje silnou bolestí hlavy, ospalostí, zvracením a ztrátou zraku. U tohoto typu nádoru dosud není známá jeho přesná příčina, vyskytuje se zejména u dětí ve věku od 9 do 14 let. V ještě výjimečnějších případech se může vyskytnout i u dospělých, informoval deník Daily Mail

Maya v současné době prochází léčbou v centru protonové terapie Christie Hospital v Manchesteru. „Maya chodí normálně do školy, má ji ráda. Na radioterapii dochází po výuce,“ říká matka Mahta Mohseniová. „Jsem na ni opravdu pyšná, protože je tak pozitivní a odhodlaná tu nemoc porazit,“ dodala.

I přes intenzivní příznaky se Maya dokonce rozhodla zúčastnit charitativního běhu na 100 km pro organizaci Young Lives vs. Cancer, který se koná příští měsíc.

Video  Zubař přehlédl rakovinu: Studentka (28) zůstala téměř bez zubů a čelist dokáže otevřít jen na pár milimetrů!  - Instagram
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání