Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ženu s bolestmi lékař nazval simulantkou: Vzácnému onemocnění Stefanie nakonec podlehla!

Autor: pma - 
9. září 2023
13:53

Jen těžko uvěřitelný případ se stal před časem na Novém Zélandu. Třiatřicetiletá Stefanie Astonová přišla za svým lékařem poté, co ji trápily silné bolesti břicha, kloubů a trpěla silnými migrénami. Na těle měla dokonce podlitiny a modřiny. Doktor ale ženu označil za simulantku a poslal ji domů. Stefanie vyhledala jiného lékaře a ten ji sdělil, že se u ní projevil vzácný Ehlers-Danlosův syndrom. Tomu žena na začátku září podlehla.

Když začala mít Stefanie Astonová silné bolesti břicha, trápily ji bolavé klouby a těžké migrény, rozhodla se na nic nečekat, a vyrazila k lékaři v novozélandském Aucklandu. K jejímu překvapení se jí ale namísto pomoci dočkalo jen výsměchu a obviňování.

Zbavili mě důstojnosti!

Doktor Stefanie totiž řekl, že své bolesti a příznaky simuluje a má problém psychického rázu. Obvinil ji dokonce i z toho, že se žena sebe poškozuje a následně byla pacientka umístěna na psychiatrické oddělení. „Mám pocit, že mě zbavili důstojnosti a byla vážně porušena má práva,“ postěžovala si před časem Stefanie pro New Zeland Herald.

Žena to nechtěla jen tak nechat být, a podala stížnost tamnímu komisaři pro zdraví a zdravotní postižení. Jeho zástupkyně Stefanie ale obratem sdělila, že se případem nemohou zabývat, jelikož nespadá do jejich kompetence.

Pomáhala až do svého konce

Stefanie ale bolesti neopouštěly, a tak vyhledala jiného doktora. Ten přišel na to, že žena trpí vzácným Ehlers-Danlosovým syndromem, který se projevuje přesně těmi příznaky, na které si Stefanie dlouho stěžovala.

Pacientka se ke své nemoci postavila čelem. Rozhodla se dokonce založit organizaci, kteráé pomáhá lidem trpícím s Ehlers-Danlosovým syndromem. Svůj boj s vážným onemocněním ale bohužel sama začátkem září prohrála. „S velkým smutkem musíme oznámit úmrtí Stef Astonové,“ napsala organizace na sociálních sítích. „Pro lidi v naší komunitě byla majákem. Dokonce až do samého konce chtěla komukoli pomoci a naslouchat. Budeš nám moc chybět. Snad si teď už odpočineš,“ dodali smutní zástupci organizace.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Video  Tento chlapec trpí ojedinělou nevyléčitelnou nemocí. Pojišťovna ale s financováním jeho léčby otálela. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání