Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vladimír zemřel na dovolené v Bulharsku: Příbuzní spílají místním lékařům!

Autor: jel - 
9. září 2023
05:00

Čech Vladimír (†69) zemřel koncem srpna v hotelovém pokoji během dovolené v přímořském letovisku Zlaté Písky v Bulharsku, kde byl se svou rodinou. Podle předběžné zprávy zemřel na srdeční selhání. Rodina se ale zlobí, muž měl údajně několik dní zdravotní obtíže a lékaři ho nepřevezli do nemocnice.

Na dovolenou se pan Vladimír vydal se svým synem Janem, snachou a vnučkou. Bohužel už druhý den se mu udělalo špatně a celou noc prozvracel. Rodina proto druhý den zavolala delegáta, který povolal zdravotníka. Jak ale sdělil syn serveru TN.cz, lékař konstatoval, že jeho otec má pouze plynatost, případně koliku nebo zácpu, a předepsal mu léky. 

Vladimírovi bylo ale každým dnem hůř, a tak za ním přišla další lékařka, ta ale konstatovala to samé, co předchozí zdravotník, a pouze předepsala další léky. Později syn Jan našel otce na pokoji pozvraceného a bez známek života.

„U nás by se to nestalo“

Bulharská prokuratura uvedla, že muž podle předběžné zprávy zemřel na srdeční selhání, čeká se pouze na závěrečnou zprávu z patologie. Rodina se ale zlobí. Podle nich postup lékařů nebyl správný. 

„U nás by se to nestalo,“ popsala TN.cz Janova tchýně, které pracuje jako zdravotní sestra. Doplnila, že pokud má pacient dva dny bolesti břicha, je převezen na pohotovost a jsou mu provedeny testy. Uvedla také, že Vladimír byl zdravý a s ničím se neléčil, navíc byl aktivní důchodce.

Smrt Čecha v Bulharsku potvrdil i mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake. „Můžeme potvrdit úmrtí českého občana v Bulharsku. Na českou ambasádu se v této souvislosti obrátila jeho rodina, se kterou naši kolegové řeší aktuálně další postup,“ řekl.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího cestovního pojištění

 

trintin ( 10. září 2023 09:42 )

...spílají místním lékařům?? Jít v Bulharsku k lékaři, který na dotaz "děda umírá" kýve hlavou ne a myslí ano, může pouze český optimista.

bizon_pepa ( 9. září 2023 15:42 )

Tak nevím, jestli už nebyl na to moře dost starý. Staré tělo ta vedra už těžce snaží. A potom je snažší přehazovat svojí nezodpovědnost na někoho jiného.

zirioges ( 9. září 2023 13:48 )

Kinetóza má na svědomí mnoho nevolností, ale slivovice je všelék.

Julie1 ( 9. září 2023 09:06 )

Domnívám se, že pokud by dotyčnému provedli klystýr, byl by v pořádku. Jen projímadla a další per os léky k uvolnění střev nestačí. Pravděpodobně zvracel stolici a tou se zadusil. Smutné.

krapotkin ( 9. září 2023 08:39 )

Copak ti příbuzní nevědí, že "lékaři" a policajti můžou beztrestně vraždit po celém světě ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání