Gabriela Lašková se obrátila na příznivce na svém instagramu, kde se svěřila, že ji opakovaně trápí velmi silná migréna. „Teď mi dala zabrat tři dny. Vždy v období před menstruací. Začne aurou, kdy mě doslova bolí vidět. Před očima mi blikají světla, takové oblouky, špatně vidím,“ popsala nepříjemné projevy.

Utrpení mezi hračkami

Tady to ale ještě zdaleka nekončí... „Do dvaceti minut přijde bolest, tupá a neuvěřitelně silná. Většinou ji prozvracím a chci jen tmu. Ale vždy mám alespoň jednoho syna, takže si ten klid dovedete představit. Takže to vždy nějak přežiju mezi hračkami a těším se večer na postel. Pokud umíte někdo doporučit neurologa nebo jiný zázrak, jsem tady!“ vyzvala své sledující, aby jí prozradili své triky.

Bohužel jde mezi lidmi o poměrně rozšířený problém, a tak se našla celá řada lidí, kteří se neváhali podělit o své vlastní zkušenosti. „Upřímně jsem nečekala, kolik z vás s ní má zkušenost,“ přiznala a popřála všem hodně sil. 

Naděje v Thomayerově nemocnici

Výsledky se Lašková pokusila sesumírovat. „Ale jak správně tušíte – každému funguje (nebo naopak nefunguje) něco jiného. Všechny cesty by ale měly začít u odborníka, který pomůže hledat příčinu migrény. Nejčastěji jste mě posílali do Thomayerovy nemocnice, takže tam začnu já,“ svěřila se. 

Dále se hojně mezi doporučeními objevoval hořčík, triptany (čípky a spreje v případě zvracení), bylinky – aroma oleje, tinktury, čaje... Lašková sama prý pije kontryhel, dále případné vysazení hormonální antikoncepce, CBD oleje, homeopatika (ta ale moderátorce nezabírají), čínská medicína, akupunktura nebo fyzioterapie. „Krční páteř je nejčastější příčina, chystám se!“ prozradila. 

Základ je ale podle ní vyšetření na neurologii. „Velmi často se opakovala Thomayerova nemocnice – neurologická klinika,“ informovala své sledující.

Na vyšetření si ale bude muset ještě počkat... „Zatím jsem se nikam neposunula, vyšetření mě teprve čeká po návratu z dovolené. Tak snad najdu pomoc,“ svěřila se Blesku moderátorka, která aktuálně s rodinou odpočívá ve wellness hotelu na Slovensku. Tak snad něco zabere!

Video
Video se připravuje ...

Zprávařka Lašková s manželem slaví 10 let: Spor o třetí dítě! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
88 fotografií