Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V hořícím domě zemřelo pět dětí: Otec se je snažil marně zachránit!

Autor: rc - 
8. září 2023
20:01

Při tragickém požáru v Austrálii zemřelo pět dětí! Plameny zachvátily rodinný dům v brzkých ranních hodinách 6. srpna. Otec dětí Wayne Godinet (†34) se vrhl do hořícího domu, aby děti zachránil. V tu chvíli se zřítilo druhé patro a trosky muže i s dětmi zavalily. Rodina a známí se s tragicky zesnulými dětmi naposledy rozloučili v úterý 5. září. Zdrcená máma Samantha Stephensonová se na smutečním obřadu zhroutila.  

Plameny se začaly domem šířit v neděli 6. srpna kolem půl sedmé hodiny ranní. V domě bydlela Samantha Stephensonová se svým přítelem Waynem Godinetem a jejich pěti dětmi. Dům, který se nacházel na ostrově Russell Island, měli v pronájmu. V době tragédie s nimi byla i sestra Samanthy. Oběma se podařilo dostat včas ven a před plameny unikl i Wayne. Sousedé pro britský deník Daily Mail vypověděli, že slyšeli, jak Samantha křičí: „Moje děti, moje děti,“ a viděli, jak se rozeběhla dovnitř. Partneři spolu vychovávali dvojčátka Kyza a Kou (†4), syna Nickyho (†3) a rovněž s nimi bydleli chlapci Zack (†11) a Harry (†10), které měla Samantha z předchozího vztahu.

Wayne se pro děti vrátil do hořícího domu, ovšem ve chvíli, kdy se k nim dostal, se zřítilo druhé podlaží. Wayne údajně držel chlapce v náručí v jejich posledních chvílích. Zatím není jasné, co bylo příčinou požáru. Nicméně policisté uvedli, že rodina byla „policii známá“.

V úterý se konalo poslední rozloučení se zesnulými dětmi. Tradičního maorského obřadu se zúčastnily dvě stovky hostů. Zdrcená máma měla podle výše zmíněného deníku pronést smuteční řeč spolu se svou sestrou Christinou. Ovšem ve chvíli, kdy se postavila před smuteční hosty, se zhroutila. Christina uvedla, že Wayne své nevlastní syny Zacka a Harryho vychovával jako své vlastní. Označila ho za „ochránce rodiny“, jehož „oddanost neznala mezí.“ Zach byl podle ní vášnivým fotbalistou, hrál na kytaru a psal poezii. Harry byl prý tichý chlapec, který byl velmi rád ve společnosti svých přátel a zajímal se o vesmír.   

Video  Hasiči ve Lhotce bojovali s požárem fotovoltaických baterií.  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání