Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rozsáhlý požár v Otrokovicích způsobil škodu za 90 milionů: Policie hledá svědky ohnivé katastrofy!

Autor: ČTK - 
3. září 2023
12:04

Hasiči a policisté hledají svědky rozsáhlého požáru v Otrokovicích na Zlínsku, ve středu 23. srpna tam hořel objekt s dílnami i obchody. Hasiči o tom informovali na svém facebooku, potvrdila to policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Škoda je předběžně vyčíslena na 90 milionů korun. Kriminalisté zatím pracují se třemi možnými verzemi příčiny požáru.

Hasiči a policisté hledají lidi, kteří se daný den pohybovali mezi 05:00 a 06:00 na třídě Tomáše Bati v okolí hořícího objektu. „Třeba i v době, kdy ještě nebyly vidět plameny. Máte ve vozidle palubní kameru nebo jste pomocí telefonu pořídili foto objektu? Pokud jste na otázky odpověděli ANO, prosíme o zaslání fotografií a videí na e-mailovou adresu david.polcak@hzscr.cz, případně volejte na telefon 602 748 509,“ uvedli hasiči. Lidé mohou podat informace také policii.

Požár v budově s dílnami i obchody propukl před 05:30. Jako první začala hořet autodílna, ale plameny postupně zasáhly i další provozovny, květinářství či koupelnové studio. V jednu chvíli tam zasahovalo až 38 jednotek s 200 hasiči a 67 kusy hasičské techniky. Platil i zvláštní, tedy nejvyšší stupeň požárního poplachu. Hasiči požár zlikvidovali ve čtvrtek 24. srpna po půlnoci.

Požár zasáhl budovu takzvaného starého obchodního domu, který byl nejstarší veřejnou stavbou v městské části Baťov. Firma Baťa ji postavila v roce 1931, o pět let později byl nedaleko postaven větší obchodní dům a budova starého obchodního domu od té doby několikrát změnila svou funkci, byla i stavebně upravena.

Kozumplíková dříve uvedla, že až po úplném vyhodnocení stop a zjištění souvislostí mezi nimi bude jasné, zda šlo o technickou závadu, nedbalostní jednání, nebo úmyslné založení požáru.

Video  Požár třídírny odpadů na Příbramsku. (23. 8. 2023)  - Blesk
Video se připravuje ...

gabreta ( 3. září 2023 20:23 )

Taky mně, jako příčina napadli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání