Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž uháněl po dálnici D6: Na tříkolce!

Autor: VaB - 
29. srpna 2023
11:58

Kromě řidiče pod vlivem drog se policistům v Karlovarském kraji při dopravní akci podařilo odhalit i jednoho (ne)řidiče. Na elektrické tříkolce si to šinul po dálnici D6. Muž za volantem neměl na tříkolce ani registrační značku, řidičský průkaz také nevlastnil.

Pro policisty byla koncem minulého týdne dopravně bezpečnostní akce na silnicích v běhu a postupně se chýlila ke konci. Kolem páté hodiny odpoledne jela hlídka policistů po dálnici D6 a na 131. kilometru potkala maličké autíčko. Konkrétně tedy tříkolku.

Banner zivotni pojisteni kalkulacka blesk

Řidič s ní jel z Karlových Varů směrem na Cheb. Elektrické vozítko stěží dosahovalo rychlosti 45 kilometrů v hodině a pohybovalo se mezi auty, které jezdí až stotřicet. „Policisté následně vozidlo předepsaným způsobem zastavili a zkontrolovali jeho osádku. Při silniční kontrole zjistili, že řidič k jízdě užil elektrické tříkolové vozidlo s maximální konstrukční rychlostí 45 kilometrů za hodinu, které nebylo registrováno v registru vozidel a nemělo registrační značky, ačkoli pro danou kategorii vozidel je toto nutností,“ popsal mluvčí policistů Jan Bílek.

Když se pak policisté podívali detailně i na řidiče, z policejní databáze vyšlo najevo, že nemá ani řidičák. „Následnou lustrací policisté zjistili, že devětapadesátiletý muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění pro řízení uvedeného vozidla,“ dodal Bílek.

Při akci policisté zkontrolovali 255 vozidel a zjistili 92 přestupků. Celkově 59 řidičů překročilo nejvyšší rychlost a jeden řidič byl pod vlivem drog. Jeden šofér jezdil s autem, které na silnici rozhodně nepatří.

Video  Řidič jel s tříkolkou po dálnici D6. Neměl ani řidičák.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání