Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pytlák zastřelil statného desateráka přímo z auta: Hrozí mu až pět let vězení

Autor: štt - 
26. srpna 2023
14:08

Sedmadvacetiletý Slovák čelí vážnému obvinění z pytláctví. Na začátku srpna měl na zastřelit jelena, který se zrána potuloval na okraji Čadce. Ještě na místě jej vykuchal a následně odvezl domů. Část zvěřiny nakonec rozprodal.

Jelen se často chodil pást na louku nedaleko bytové zástavby. Kromě trávy zde okusoval ovocné stromy nebo si z pole vyhrabal pár brambor. Místní na něj byli zvyklí. Několikrát se jim dokonce podařilo vyfotit jeho polámané paroží.

Obviněný projížděl městskou zástavbou, když si všiml stopadesátikilového desateráka. Muž neváhal ani chvilku a z kufru auta vytáhl legálně vlastněnou kulovnici. První výstřelem zvíře zranil a druhým jej usmrtil.

Video  Pytlák (27) zastřelil jelena přímo ze svého auta.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

„Pachatel následně jelena vykuchal, oddělil jeho hlavu a paroží od těla a vše naložil do motorového vozidla. Zvíře si odvezl do obce Čierne, kde jej rozřezal na menší části. Ty následně prodal,“ sdělila pro televizi JOJ Zuzana Hrabovská, mluvčí policejního prezídia.

Obviněný způsobil místnímu mysliveckému sdružení škodu ve výši 1 900 eur, tedy zhruba 45 000 korun. Cena byla stanovena dle hodnoty masa a trofeje. Ušlou společenskou hodnotu úřady vyměřily na další 2 000 eur, tedy necelých 50 000 korun.

„Pachateli za tento trestný čin hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ dodala Hrabovská.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání