Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie na dovolené v Itálii: Po pádu z kola zemřela nadaná vědkyně!

Autor: fik - 
13. srpna 2023
11:24

Přední britská vědkyně Susannah Boddieová (†27) v sobotu 12. srpna zemřela při tragické nehodě na kole. Nedaleko italského jezera Lago di Garda se zřítila z příkrého srázu a na místě byla prohlášena za mrtvou. Svědkem nehody byl její partner, kterého záchranka kvůli šoku převezla do nemocnice.

Susannah byla nadanou mladou vědkyní a pracovala jako vedoucí lékařka v oblasti zdravotnictví na Downing Street 10 v Londýně. V minulosti poskytla vládě zásadní rady při řešení pandemie, čímž pomohla Británii problémy s covidem překonat.

V roce 2018 získala titul na Cambridgeské univerzitě v oboru farmakologie, poté pokračovala magisterským studiem biologie. O rok později začala pracovat jako datová vědkyně, do týmu na Downing Street se připojila v roce 2021. V prosinci loňského roku byla povýšena na přední vládní vědkyni, informoval britský deník Daily Mail.

Susannah byla ale také vášnivou sportovkyní. To se jí stalo osudným. Se svým partnerem se vydali na dovolenou do Itálie. V sobotu 12. srpna ráno dvojice projížděla lesními stezkami poblíž města Brescia, nedaleko jezera Garda.

Boddieová spadla z kola, když sjížděla strmý kopec na štěrkové cestě. Její partner Rob okamžitě přivolal pomoc, avšak jeho milovanou už lékaři zachránit nedokázali. Vědkyně zemřela, přestože měla ochrannou přilbu. Záchranná služba Roba transportovala do nemocnice, utrpěl velký šok.

„Svůj život žila naplno. A i když byl krátký, stihla toho spoustu. Nacpala do svého života víc, než byste si mysleli, že je možné. Byla tou nejmilejší a nejlaskavější osobou, která vždy inspirovala ostatní a starala se o ně. Byla zbožňována všemi svými mnoha přáteli. V naší rodině zanechá tu největší díru a v ní Roba, jejího milovaného partnera,“ svěřila se rodina zesnulé.

„Byla to neuvěřitelná vědkyně, inspirativní sportovkyně a milovaná a obdivovaná kolegyně. Naše myšlenky jsou v této těžké době s její rodinou,“ dodala mluvčí Downing Street.

Video  Policie v Plzni obvinila mladíka z pokusu vraždy a znásilnění.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

MarekBadatel ( 14. srpna 2023 00:56 )

R.I.P.

Kristýna Fla ( 13. srpna 2023 21:42 )

Někdy mám pocit, že umírají pouze nadaní, talentovaní a krásní

Petr Kolar ( 13. srpna 2023 19:57 )

Celebrity-chachacha ( 13. srpna 2023 14:03 )

Takže trochu špatně přeloženo z GB tisku.

trintin ( 13. srpna 2023 13:12 )

...zemřela při tragické nehodě?? Na to by si měly hubaté ženy dávat pozor, nejezdit kolem příkrého srázu s pohádaným milencem?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání