Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Viktorie po vážné nehodě skončila na vozíku: Život jí zachránili zlínští hasiči, šlo o vteřiny!

Autor: jel - 
12. srpna 2023
18:52

V dubnu roku 2022 došlo u obce Zádveřice-Raková na Zlínsku k vážné dopravní nehodě. Ve vozidle převráceném na bok zůstala zaklíněná spolujezdkyně. Pohotoví hasiči naštěstí Viktorii rychle z vraku vyprostili a předali do péče záchranářů. Dívce tak zachránili život, skončila však na vozíku. Svým zachráncům přijela dívka osobně poděkovat.

K děsivé dopravní nehodě došlo minulý rok počátkem dubna. „Řidič sjel mimo silnici a vozidlo se na pravém boku zastavilo mezi vzrostlými stromy,“ popsala v minulosti mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Viktorie skončila na vozíku

Hasiči po příjezdu na místo nehody zjistili, že tři členové posádky jsou už v péči záchranářů, jedna mladá žena ale zůstala v autě zaklíněná. „Zahájili proto vyprošťovací práce s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů a během krátké chvíle zaklíněnou ženu uvolnili a vytáhli ven z vraku vozidla,“ doplnila Javoříková.

Zaklíněnou ženou byla mladá Viktorie, která po nehodě skončila na invalidním vozíku. Zůstala ale naživu a to především díky rychlé akci hasičů. Jak sama uvedla, šlo tehdy o vteřiny. 

Tento týden dorazila Viktorie v doprovodu své maminky na centrální stanici hasičů ve Zlíně, aby jim osobně poděkovala. I přes těžký osud je statečná dívka plná optimismu. „Je neuvěřitelné, jak tato mladá dívka bojuje s osudem a jak s úsměvem mluví o všech svých životních plánech,“ popsala mluvčí hasičů. „Děkujeme za tuto milou návštěvu a přejeme splnění všech plánů a přání, a to vždy s tak krásným úsměvem jako dnes,“ dodala na závěr Javoříková.

Video  Policisté pomáhali u nehody nedaleko Mileva na Tachovsku, v autě bylo zaklíněné děvče (12).  - PČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání