Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kojenec měl v krvi pervitin! Rodiče čelí trestnímu stíhání

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: štt - 
13. srpna 2023
12:15

Polskem v týdnu otřásl nepochopitelný případ. Rodiče přivezli na pohotovost ve městě Lehnice své dvouměsíční miminko, které se nacházelo ve velmi vážném stavu. Lékaři nejdříve předpokládali, že u kojence došlo k otravě jídlem, ale závěry vyšetření je naprosto šokovaly. V jeho krvi našli stopy drog, z nichž nejvíce převažoval metamfetamin.

Když mladý pár dorazil do lehnické nemocnice, choval se podle svědectví tamního personálu podivně. Lékaři vytušili, že se jedná o vážný případ, a proto kojenci ihned provedli vyšetření krve. Když uviděli její výsledný rozbor, polil je studený pot. Uvědomili si, že musí ihned kontaktovat policii. Ukázalo se totiž, že děťátko bylo pod vlivem drog.

„Policie zadržela pětadvacetiletou matku a třicetiletého otce, kteří byli rovněž pod vlivem drog,“ uvedla pro server Polsatnews mluvčí policie v Lehnici Anna Tersová. Vyšetřovatelé se nyní snaží zjistit, jak se droga do těla dítěte dostala. Pracují se dvěma verzemi. Pervitin byl miminku buď podán s mlékem ve snaze jej uklidnit, nebo se mu dostal do těla během kojení. Jeho matka je totiž sama závislá na drogách.

Lékařům se zdravotní stav kojence podařilo stabilizovat. V nemocnici však zůstane ještě několik dní na pozorování. Po propuštění půjde pravděpodobně do pěstounské péče. Možnost návratu k rodičům je zcela vyloučena.

Ti nyní čelí trestnímu stíhání za ohrožení zdraví dítěte a za nedovolené držení drog. Policie totiž po prohlídce jejich domu našla kromě pervitinu i další zakázané látky. Hrozí jim tři až pět let vězení.

Video  Kuřimská kauza, díl 5: Týraní chlapci z Kuřimi měli Škrlovou za „Bohem vyvolenou“. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání