Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pozor na půjčená auta v Chorvatsku! Turisté je proti útokům místních chrání omluvnými vzkazy

Chorvatská metropole Dubrovník řeší, že stále nepřijelo příliš mnoho turistů. Naopak sever země je téměř na normálu (30.7.2020)
Chorvatská metropole Dubrovník řeší, že stále nepřijelo příliš mnoho turistů. Naopak sever země je téměř na normálu (30.7.2020)  (Autor: Reuters)
Autor: rc - 
17. července 2023
20:23

Nevraživost stále panuje mezi Srby a Chorvaty a často se dotkne i turistů, kteří si jezdí na Balkán užít dovolenou. Někteří se rozhodnou země Balkánského poloostrova projet autem a často přijedou do Chorvatska vozem ze srbské půjčovny. Pak se ale mohou stát terčem nenávistným útoků!

Od chorvatské války uplynulo mnoho let, ovšem nevraživost mezi chorvatskými a srbskými občany přetrvává a na jejich zášť často doplácí i turisté. Někteří se totiž rozhodnou udělat si cestu po celém Balkáně. Do Chorvatska tak často zamíří ze Srbska, kde si půjčí auto. Jak uvádí server autoforum.cz s odkazem na sociální síť Reddit, auto se srbskou registrační značkou se často stane terčem útoku. Turisté pak najdou zapůjčený vůz s proraženými pneumatikami či bez stěračů.

Turisté se proto rozhodli, že se pokusí útokům předcházet vzkazy, které nechávají na autech. Na Redditu se objevila fotografie vozidla značky Renaul Clio, který měl srbskou registrační značku. Na voze byl vzkaz se slovy: „Promiňte, jsme australští turisté“.

Video  Nákladní auto ve Splitu projíždělo na pláži přímo mezi opalujícími se turisty!  - Twitter
Video se připravuje ...

gabreta ( 17. července 2023 21:46 )

Co by měl člověk očekávat na Balkáně??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání