Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Brigáda jako z noční můry: Sašu skalpoval běžící pás! Kůži s vlasy se už nepovedlo přišít

Autor: fik - 
17. července 2023
20:04

Alexandra v listopadu 2020 pracovala ve zpracovatelském závodu v Austrálii a při jedné ze svých směn zažila peklo. Do jednoho ze strojů se jí zamotaly vlasy a stroj jí utrhl velkou část kůže na hlavě!

Alexandra Trandafilová, v té době osmnáctiletá, si v roce 2020 našla první brigádu ve zpracovatelském závodě Nippy's Waikerie, který se specializuje na čerstvé ovocné džusy a mléčné výrobky. Peníze z brigády si šetřila na cestování do zahraničí.

Během jedné ze svých směn šla do části továrny, kde se mylo a následně třídilo ovoce na velkém pásu, aby umyla ucpávku a posbírala ovoce, které se z pásu skutálelo na zem. Do pásu se jí ale zachytily vlasy a utrhl jí kůži z celého temene hlavy! 

Dívka byla ihned převezena do nemocnice. Záchranářům se podařilo najít její skalpovanou pokožku hlavy a chirurgové se ji snažili znovu přišít, avšak neúspěšně. Alexandra má dnes, i po třech letech, rozsáhlé jizvy a trvalou ztrátu vlasů. 

„Myslela si, že zemře. Její život se během okamžiku změnil v šok, trauma, bolest a znetvoření,“ sdělila Katherine Eatonová, zástupkyně prezidenta jihoaustralského tribunálu pro Mirror. „Vydržela nejen bolest a šok, ale i hrůzu z toho, že viděla, jak její vlasy a kůže visí ze stroje,“ dodala. 

Alexandra dle všeho neprošla žádným školením o riziku práce. Firma Nippy's Waikerie byla údajně varována před nebezpečím podobného zařízení přibližně sedm let před nehodou.

Manažer firmy ihned po incidentu zavolal rodičům dívky, aby se omluvil a nabídl jim finanční kompenzaci až 865 tisíc korun. Firma se také přiznala k obvinění z nesplnění povinnosti v oblasti ochrany zdraví a bezpečnosti a dostala pokutu v přepočtu 1 730 000 korun. 

Stiborovka Ben ( 18. července 2023 18:08 )

Když jsem dělal na šachtě musel jsem používat síťku na vlasy.tahle husa asi po ničem takovém neslyšela...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání