Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V Mělníku se srazil nákladní vlak s dodávkou! Provoz byl zastaven na několik hodin

Aktualizováno -
2. července 2023
13:24
Autor: ČTK - 
2. července 2023
10:22

Na železničním přejezdu v Mělníku se v neděli srazil nákladní vlak s dodávkou, řidič dodávky utrpěl zranění. Světelná a zvuková signalizace na přejezdu byla podle policie v provozu a muž ji přehlédl. Strojvůdce z nehody vyvázl bez zranění, řekla ČTK policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Provoz na trati mezi Mělníkem a Štětím byl zhruba na 3,5 hodiny zastaven, náhradní dopravu zajišťovaly autobusy, vyplynulo z webu Českých drah.

Nehoda se stala v neděli kolem 8:45 v Českolipské ulici mezi stanicemi Mělník a Liběchov. „Jednalo se o železniční přejezd chráněný světelnou a zvukovou signalizací, podle všeho byla v provozu jak světla, tak zvuk. Nicméně řidič, který jel v dodávce sám, to přehlédl,“ uvedla Suchánková.

Muž podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové utrpěl poranění hlavy, hrudníku a nohou, vrtulník ho přepravil do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. „Záchranáři měli na místě v péči ještě jednu osobu se stresovou reakcí,“ dodala Nováková.

Video  Nehoda nákladního vlaku a dodávky v Mělníku. (2.7.2023)  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Dechová zkouška na alkohol u strojvůdce byla podle Suchánkové negativní, u řidiče dodávky ji nebylo možné provést. Provoz na trati byl znovu obnoven po poledni.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání