Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Miliardář zmasakroval vlastní manželku i syna: Jeho sídlo se prodalo za astronomickou částku!

Autor: pma, ČTK, inf - 
16. července 2023
20:24

Jméno Alexe Murdaugha, úspěšného právníka a miliardáře, plnilo dlouhé týdny přední strany amerických i světových médií. Muž je podle březnového rozhodnutí soudu zodpovědný za chladnokrevnou vraždu manželky Maggie (†52) a syna Paula (†22). Za to byl letos v březnu odsouzen na doživotí. O dům v Jižní Karolíně, kde k vraždám došlo, byl v dražbě enormní zájem.

Miliony Američanů sledovaly skrze přímé přenosy ze soudní síně na přelomu února a března proces s vlivným právníkem Alexe Murdaughadem. Ten je členem mocné právnické rodiny, která v části Jižní Karolíny dlouhá desetiletí ovlivňovala justici.

Právníkův případ společnost a média natolik fascinoval, že o něm dokonce streamovací televize Netflix a HBO natočily dokument „Vražda Murdaughových: Skandál na jihu“, který uveřejnily ještě před závěrečným rozsudkem.

Manželku zastřelil puškou, syna brokovnicí

Drsný rozsudek si právník vyslechl 3. března. Porota ho shledala vinným z toho, že v červnu 2021 zastřelil puškou tehdy 52letou manželku Maggie a brokovnicí odpravil 22letého mladšího syna Paula.

Podle prokuratury tím chtěl odvést pozornost od zpronevěry a podvodů, s jejichž pomocí nezákonně získal od klientů skoro devět milionů dolarů, aby mohl financovat svůj luxusní životní styl a závislost na opiátech. K oběma vraždám měl navíc právník motiv.

S manželkou se rozváděl a jeho syn Paul k rodině přitáhl pozornost v roce 2019, kdy opilý řídil rodinný člun a způsobil nehodu, při které zemřela jeho devatenáctiletá kamarádka Mallory Beach. Rodiče zesnulé dívky Paula Murdaugha zažalovali, k soudu už ale kvůli jeho vraždě vlastním otcem nedošlo. Od soudu Alex Murdaugh odešel s doživotím.

Vinu opakovaně odmítal

Odsouzený muž svou vinu opakovaně odmítl. „Možná jste to nebyl vy. Možná to byl ten netvor, kterým jste se stal,“ odpověděl mu během vyhlášení rozsudku soudce Clifton Newman, který tak znovu poukázal na dlouhodobou závislost obžalovaného na lécích proti bolesti.

Jen tři měsíce po vraždách se Murdaugh navíc podle vyšetřovatelů kvůli pojišťovacímu podvodu pokusil zinscenovat vlastní smrt, když si objednal nájemného zabijáka, který jej při střelbě pouze zranil.

Prodej nemovitosti s děsivou minulostí

O právníkovo venkovské sídlo zvané „Moselle“ o rozloze více než 1700 akrů s rozsáhlými poli, jezery a lesy byl podle informací deníku DIRT velký zájem. A to i přes to, že v prostorách malebné odlehlé nemovitosti miliardář Murdaugh brutálně zabil svou ženu i syna.  V březnu letošního roku se do domu nastěhovali noví nájemci, kteří za nemovitost zaplatili v přepočtu přibližně 85 milionů korun.

Video  Insta Crime Podcast: Dceru slavného spisovatele uškrtil její manžel  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání