„Prověřování případu kriminalisté z oddělení vražd ukončili a případ odložili. Trestní stíhání je totiž vzhledem k úmrtí podezřelého nepřípustné,“ uvedli v úterý na twitteru policisté. 

Ke krvavému běsnění došlo 17. prosince. Čtyřiatřicetiletý muž si v davu vybral jednu z kolemjdoucích a zaútočil. Nožem ji bodl do břicha a do hrudníku. Přivolaní záchranáři vážně zraněnou šestačyřicetiletou ženu museli uvést do umělého spánku. Další ženu pobodal o kus dál, ta naštěstí utrpěla „jen“ lehké zranění.

Děsivé je, že jeho oběti opravdu jen šly po Novodvorské ulici, kousek od obchodního centra plného lidí, a šílenec si je vybral náhodou. „Poškozené a útočník se neznali, jednalo se o bezdůvodný útok,“ popsal tehdy policejní mluvčí Richard Hrdina.

Útočník z místa útoku prchal, policie byla však rychlá. Dopadla ho během pár minut v Jílovské ulici, asi půl kilometru od místa činu. „Křičeli na něj, ať si lehne na zem, on držel nůž a šel proti nim. Smál se,“ popsal jeden ze svědků. Muži zákona vytáhli zbraně, ale násilník se proti nim rozběhl. Nezastavil ho ani výstřel do vzduchu, a tak padl další… „Při zadržování útočníka muselo být použito donucovacích prostředků, včetně střelné zbraně,“ sdělil Hrdina. Útočník střelným zraněním na místě podlehl.

Fotogalerie
68 fotografií