Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smutný konec pátrání Lukášovi (†27) a Igorovi (†53): Těla rybářů vylovili z přehrady

Autor: štt - 
26. června 2023
14:10

Po týdnu pátraní záchranáři našli těla dvou rybářů hledaných v přehradě Liptovská Mara. Naplnily se tak nejhorší obavy obou rodin. Příbuzní do poslední chvíle věřili, že se s Lukášem (†27) a Igorem (†53) znovu shledají.

Igor, Lubomír a Lukáš si chtěli užít slunný víkend na malebné přehradě. Chytali ryby a k závozu návnady používali malou loď. V noci 17. června se všichni tři vypravili na vodu. Když se nacházeli zhruba dvě stě metrů od břehu, loďka se s nimi převrátila. Lubomírovi se podařilo doplavat na břeh, kde ale marně čekal na své přátele.

Po ohlášení na místo ihned vyjel záchranný tým. Potápěči spolu s hasičskými loděmi úpěnlivě prohledávali rozlehlou hladinu nádrže, avšak bez výsledku. Na konci víkendu záchranáři dávali oběma mužům malou možnost na přežití.

Pátrací akce pokračovala celý následující týden. Na pomoc přijeli policisté s vodicími psy nebo členové speciální záchranné skupiny RESCUE Slovakia. Do hledání se zapojila i řada dobrovolníků.

Až v neděli 25. června tým nalezl těla obou pohřešovaných rybářů. Pro deník Plus JEDEN DEŇ to potvrdila policejní mluvčí Gabriela Kremeňová.

Video  Léto u vody s dětmi: Ani na chvíli z nich nespusťte oči, nabádá lektorka.  - Videoredakce ženských webů
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání