Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Přistěhovalec rozpoutal teror v Nottinghamu: Ubodal sportovce a sympatickou studentku

Autor: rc, ČTK, inf - 
15. června 2023
18:41

O život při útoku v britském Nottinghamu přišli dva univerzitní studenti. Oběma bylo pouhých devatenáct let. Vášnivý sportovec Barnaby Webber byl venku se svou kamarádkou a spolužačkou Grace Kumarovou, když je oba ubodal jednatřicetiletý šílenec. Z násilné smrti mladých lidí jsou v šoku nejen jejich blízcí. Lidé na místo tragédie přinášejí květiny a zapalují tam svíčky. Vrah dohromady zamordoval tři nešťastníky. 

Britská policie v úterý 13. června zasahovala v anglickém Nottingamu. Na ulici Ilkeston Road byla kolem 04:00 místního času (05:00 SELČ) nalezena dvě těla. Další tělo leželo na Magdala Road. Policejní složky rovněž zasahovaly i na Milton Street, kde se řidič dodávky pokusil přejet lidi. Několik lidí skončilo v nemocnici. Následně policisté uvedli, že všechny události spolu souvisí a v souvislosti s útoky zadrželi jednatřicetiletého muže.

Podle policie patrně jednal agresor sám. „Je to hrůzný a tragický incident, který si vyžádal tři životy," uvedla šéfka policie v hrabství Nottinghamshire Kate Meynellová. Muž podezřelý z útoku je podle dosavadních zjištění přistěhovalec ze západní Afriky.

Tělo na silnici

Mezi oběťmi je Barnaby Webber a jeho kamarádka Grace Kumarová. Dvojice vyrazila do města oslavovat, což se jim stalo osudným. Svědci pro britský deník Daily Mail uvedli, že kamarádi a studenti univerzity v Nottinghamu šli po ulici, když k nim přišel neznámý muž. 

Trojice se dostala do konfliktu. Následně šílenec vytáhl nůž a studenty ubodal. Svědkyně pro deník Times vypověděla, že mluvila s jinou ženou, která tragédii viděla. „Řekla, že šli pěšky a pohádali se s tím chlapem. Řekla, že se hádka pořádně vyhrotila a pak je ten chlap pobodal,“ popsala hrůznou událost. Další studentka naopak uvedla, že jela domů Uberem, když zničehonic řidič na silnici uviděl tělo. „Byl obličejem vzhůru v bílém tričku a modrých džínách,“ uvedla svědkyně a dodala, že po celém těle měl bodné rány. „Od krku až po prsty na nohou,“ popsala.

Vášnivý sportovec

Rodina a přátelé jsou z násilné smrti mladých lidí v šoku. Barnaby doslova žil sportem. Hrál kriket i rugby. Mladík pocházel ze Somersetu a byl absolventem soukromé školy Taunton School, kde se školné pohybuje kolem 218 tisíc Kč za semestr. „Talentovaný a vášnivý hráč kriketu, který byl nadšený, když ho vybrali do univerzitního kriketového týmu. Jako rodiče jsme nesmírně hrdí na všechno, čeho dosáhl, a na všechny plány, které měl,“ napsala rodina v prohlášení.

Dcera hrdinského lékaře

Sympatická Grace bydlela se svou rodinou v severovýchodním Londýně, kde vlastnili dům za v přepočtu zhruba 55,4 milionu Kč. Jejím otcem byl údajně lékař Sanjoy Kumar, který zachránil životy třem teenagerům (15, 16 a 17), kteří utrpěli bodná zranění poté, co je napadl gang poblíž jeho ordinace. Grace hrála hokej a měla před sebou zářnou budoucnost.

„Grace byla populární členkou anglického týmu U16 a U18 a naše myšlenky jsou v tuto chvíli s její rodinou, přáteli, spoluhráči a celou hokejovou komunitou,“ uvedl England Hockey na twitteru. I Grace hrála kromě hokeje i kriket. Klub Woodford Wells ji popisuje jako „zábavnou a přátelskou“. 

Video  Mladíka s pistolí si našla jiná skupinka mladíků na zastávce.  - Instagram
Video se připravuje ...

Super Duper ( 16. června 2023 19:39 )

Proč se neupřesní země původu ? západní Afrika je velká oblast. Můj tip občan Nigérie .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání