Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Holčička (10) se ztratila při rodinné túře: Přežila 24 hodin v divočině!

Autor: rc - 
13. června 2023
18:51

Neuvěřitelnou odvahu projevila teprve desetiletá Shunghla Mashwaniová. Dívka se svou rodinou vyrazila na túru v americkém státu Washington. Zničehonic se ale oddělila od rodiny a ztratila se. Po dívce začali pátrat záchranáři a pátrání mělo šťastný konec. Holčičku po 24 hodinách našli živou a zdravou.

Měl to být dobrodružný rodinný výlet. Nedopadl ale podle plánu. V neděli 6. dubna se desetiletá Shunghla Mashwani se svou rodinou vydala na stezku Cathedral Rock Trailhead v americkém Washingtonu. Stezku se rozhodlo zdolat třicet členů rodiny. Holčičku blízcí naposledy viděli, jak si hraje u lávky přes řeku Cle Elum.

Následně se rodinní příslušníci vydali na parkoviště, kde si plánovali sníst oběd. „Všimli si, že Shunghla chybí. Asi dvacet dospělých se okamžitě vrátilo a začalo pátrat. V údolí není žádný mobilní signál a rodina hledala Shunghlu téměř dvě hodiny,“ uvedli policisté na facebooku s tím, že náhodný kolemjdoucí jim nabídl satelitní telefon, aby přivolali pomoc.

Po dívce začali pátrat policisté, dobrovolníci, a dokonce i drony. Pátrání trvalo 24 hodin. V pondělí ji nakonec našli dva záchranáři John Sand a Liz Pauchadová živou a zdravou. Holčička utrpěla jen pár škrábanců. Objevili ji zhruba čtyřiadvacet kilometrů od místa, kde ji příbuzní viděli naposledy! „Shunghla řekla své rodině a záchranářům, že se náhle ocitla sama, když rodina přecházela přes lávku,“ uvedli policisté s tím, že děvčátko nemohlo lávku najít. „Šla po proudu hustým lesem a strávila noc mezi stromy. Řekla, že věděla, že je správné jít po řece,“ napsali policisté a dodali, že dívka ukázala, jak je neuvěřitelně vynalézavá.

Video  Body záchrany u Boleveckých rybníků a v městských lesích v Plzni  - Zbyněk Schnapka
Video se připravuje ...

bafy81 ( 14. června 2023 07:08 )

No, ja svým dětem vštěpuju, že pokud se ztratí, kdekoliv( třeba i v obchodě) ať hlavně nikam nechodí a zůstanou na místě. Tak snad je to tak správně…

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání