Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Farma, davy fanoušků i košt v pálenici: Pavel zakončil svou návštěvu na Vysočině

Autor: ČTK - 
26. května 2023
16:14

Prezident Petr Pavel se při návštěvě Vysočiny zajímal o školství, sport i ekologii a zemědělství. Dvoudenní návštěvu kraje ukončil dnes odpoledne na farmě v Kožichovicích na Třebíčsku. Na tiskové konferenci obecně popsal svoji návštěvu bez možnosti dotazů novinářů.

Po návštěvě zemědělského družstva v Hrotovicích a prohlídce kožichovické farmy, která v rozlehlých sklenících pěstuje rajčata, ocenil jejich propojení s ekologií. Jsou podle něho důkazem, že zemědělství provozované ve velkém nemusí být s ekologií v rozporu.

Na Vysočině dnes prezident navštívil také Jemnici. Čekaly ho stovky nadšených lidí. Hlava státu byla ve městě naposledy v roce 2010, když přijel Václav Klaus.

V okolí Telče se Pavel setkal se zástupci státního podniku Lesy ČR. „Byli jsme se podívat na lesy postižené kůrovcem,“ řekl Pavel. Jejich obnova podle něho bude chtít komplexní přístup včetně výchovy budoucích pracovníků v lesnictví a přípravy majitelů menších lesů. „Protože tam byly největší problémy, pokud jde o zvládání kůrovcové kalamity,“ řekl Pavel.

Návštěvu Vysočiny zahájil prezident s manželkou Evou ve čtvrtek v Pelhřimově ve škole, která se stará o vzdělávání dětí s mentálním postižením. V souvislosti s prohlídkou školy později uvedl, že podobných zařízení, ve kterých se děti cítí dobře, by mělo být víc a že inkluze není ve sto procentech tím jediným správným řešením.

Část čtvrtečního programu strávil Pavel v Jihlavě. Obklopen stovkami příznivců, kteří mu přinášeli dárky třeba v podobě perníkového srdce s motorkou, běžel ve sportovním centru štafetový závod společně s několika regionálními politiky a žáky gymnázií. Večer v Horáckém divadle předal ocenění lidem, kteří loni zachránili lidský život.

Oficiální návštěvu prezidenta republiky zažil kraj naposledy před čtyřmi lety, když ho v červnu 2019 navštívil Pavlův předchůdce Miloš Zeman. V lednové prezidentské volbě Pavel na Vysočině porazil Andreje Babiše (ANO) ziskem více než 57 procent hlasů.

Video  Prezident Pavel na Vysočině  - Blesk/Vojtěch Jandera
Video se připravuje ...

roxin ( 29. května 2023 08:51 )

Nepotřebuji nic okecávat ani vybalovat kdybych to udělala stejně bys napsal že lžu(znám tě moc dlouho) a napsal bys že jsou moje. Nikdy jsi NEMĚL JEN JEDEN NICK vždy jich bylo víc a rozdělených buď nadávali na ANO i Babiše a diskutující kteří psali opačně než se ti líbilo-jeden byl dopoledne, odpoledne, večer a ten "hlavní" sis nechával na noc kdy hodnotíš diskutující.

xiioma ( 28. května 2023 17:23 )

Já nikomu prezidenta nevnucuji, mě se nelíbí jak JaNat kritizuje co má na sobě, jak se tváří /Pepa Vyskoč/, jak stojí, že neumí mluvit atd. O paní Evě ani nebudu psát co dokáže. V jednom článku o něm má několik příspěvků, to už je posedlost.

xiioma ( 28. května 2023 15:22 )

Zastávej se JaNat, já jí to přeji. Věř nebo ne, já fakt nemám na co žárlit a závidět. Nevím, proč se mnou tolik zaobíráš?

xiioma ( 28. května 2023 14:09 )

Ale ty chudinko, jednou si se zastala prezidenta, ale že do něj i do paní Evy neustále šiješ je co?

JaNat ( 28. května 2023 13:56 )

Janat není žádný nový nick, je starý. Vox je co? Z latiny hlas a taky tel.program, jinak mi to nic neříká. Prostě jsem tu dlouho nechodila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa