Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na doživotí: Sériový vrah Biederman se neštítil ničeho: Pro peníze popravil pět lidí!

Autor: VaB - 
15. června 2023
16:36

Smyslem jeho života byly tehdy peníze a vraždy. Oto Biederman má na svědomí pět brutálních mordů, které páchal společně s kumpány z kolínského gangu. Za zavrženíhodné činy dostal doživotí. Dvakrát se pokoušel dostat na svobodu. Naštěstí marně.

Oto Biederman je nejznámějším členem kolínského gangu, byl ale „pouhým“ popravčím, který pro peníze dokázal udělat cokoliv. Hlavou celé organizace byl Ivan Vrábel. Tehdejší provozní společnosti toužil po penězích, nechtěl si ale ušpinit ruce. Na špinavou práci si proto najal nejprve svého švagra Romana Procházku, ten pak zase Jiřího Šťastného, až se společně dostali k Biedermanovi.

Zmíněná dvojice měla za úkol vykrást trezor v obchodním domě Krone, ani jeden z nich to ale nedokázal. Zato Biederman ano. Chtěl si vydělat a loupež a vraždu vrátného viděl jako dobrou příležitost, a tak na odměnu 200 tisíc bez váhání kývl.

Josef měl v těle 62 bodných ran

Biederman se Šťastným v uniformách agentury vešli do obchodního domu, Procházka mezitím hlídal venku. Následně došlo k brutální vraždě – hlídače Josefa D. (†36) omráčili a noži ho ubodali. Josef se při tom snažil bránit i svou zbraní, bylo to ale marné. Soudní lékař na těle zavražděného našel 62 bodných ran. Trojice pak z trezoru odnesla 3,1 milionu korun. Vrábel byl v době vraždy v Německu.

Zavraždil kamaráda

Oto se po první vraždě skrýval, pražská policie o něm ještě vůbec netušila. Jakmile mu ale došly peníze, opět se objevil. Poté se mu jeho kamarád Martin svěřil, že připravuje velký obchod v USA a má doma milion korun. A to neměl říkat. Biederman společně s dalšími dvěma kumpány přítele vylákali do nočního baru v Újezdu nad Lesy. Tam ale nikdy nedojeli, Martina mezitím

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání