Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Michala P. obviněného z usmrcení chlapečka (†4) v Mostě poslal soud do vazby: Vězení hrozí i otci!

Aktualizováno -
30. května 2023
11:18
Autor: jel, Helena Lacinová, ČTK - 
30. května 2023
10:16

V sobotu došlo na Rozmarýnové ulici v Mostě k obrovské tragédii, při které zemřel teprve čtyřletý chlapeček. Kamarád klučíkovy matky Michal P. měl během potyčky zaútočit nožem na otce dítěte Franceska M. Do krku ale trefil chlapečka, který na následky zranění zemřel. Jednatřicetiletého útočníka policie obvinila z pokusu o vraždu, usmrcení z nedbalosti a nebezpečného vyhrožování. V úterý poslal soud Michala P. do vazby. Policie obvinila i Fraceska M.

K hádce mělo dojít, když otec syna vracel matce Monice H. „Začal dělat problémy, hodil tam se mnou o zeď. Potom vytrhl dřevěnou podpěru na stromky a šel s ní na mého kamaráda. Při tom si vzal malého na ruku,“ popsala Blesku žena. Dítě skončilo s bodnořezným poraněním na krku a bohužel už mu nikdo nedokázal pomoci. Hrůznému činu navíc přihlíželi chlapečkovi starší sourozenci.

Vazba a další obvinění

Michal P. z místa činu utekl, podle jeho právníka Daniela Voláka se ale následně šel sám udat a před policejní služebnou byl zadržen. Činu prý velice lituje. Na situaci mohly mít vliv drogy, kterým podle sousedů holdovala jak matka, tak její přítel. Policejní mluvčí Kamil Marek sdělil Blesku, že obviněný měl pozitivní test na drogy.

Ústecký soud v úterý dopoledne rozhodl o tom, že Michal P. půjde do vazby. Hrozí mu 18 let vězení. „Obviněný byl vzat do vazby z důvodu obavy útěkové a předstižné (obavy z dokončení činu, o který se pokusil),“ uvedl krajský státní zástupce Dan Anděl. Muž byl obviněn byl také z nebezpečného vyhrožování. Před soudem nevypovídal, vyjádřil nicméně lítost, uvedl žalobce. 

Proti rozhodnutí soudu o vazbě si muž stížnost nepodává. „Neboť respektuje závažnost skutku a samozřejmě je mu to velice líto, jednalo se o nešťastnou událost, je připraven čelit důsledku svého jednání,“ řekl ČTK obhájce Michala P. 

Policie také obvinila druhého z účastníků konfliktu, šestačtyřicetiletého otce dítěte Franceska M., který bude vyšetřován na svobodě. Za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování mu hrozí dva roky vězení. V úterý to řekl krajský policejní mluvčí Kamil Marek. 

Video  Za brutální vraždu vlastní neteře byl Vladimír Bayer odsouzen na doživotí  - Videohub
Odemknout video

Katerina Kopic ( 30. května 2023 16:22 )

verka1 ( 30. května 2023 16:01 )

Před sebe dál své dítě aby nebyl otec pobodán? Nebo svého syna chránil před fetakem?

milan1203 ( 30. května 2023 13:37 )

Nemoc tě dohani.

Magda Pelcová ( 30. května 2023 13:02 )

To je fakt, matka taky má svoji vinu.

violka4 ( 30. května 2023 13:01 )

měli by zavřít i matku, chudaci děti,matka fetka její amanti lepší jeden jako druhý na co čekají úřady až si přivede dalšího tatínka fetku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání