Ve slovenském Prešově, v jednom z bytů v pátém patře panelového domu na Sibírské ulici, došlo koncem listopadu 2022 k veliké tragédii. V bytě hvězdy Slovenského národního divadla Martina Durkáče přišel o život jeho přítel a příležitostný herec Michal Godár (†29), jenž se živil v divadle jako osvětlovač. Strávil v jeho bytě noc... a ráno byl mrtvý. 

Durkáč, hvězda muzikálů a divadelních prken, jenž viděl svého přítele naživu jako poslední, tehdy slovenským médiím líčil svou verzi tragického večera - a jakýkoliv podíl na Godárově smrti popíral. Policie však vůči němu nakonec vznesla obvinění - na základě dosud shromážděných důkazů a provedeného znaleckého dokazování byl herec dne 18. 1. 2023 obviněn ze zabití

Více informací však policie poskytnout odmítá. „S přihlédnutím ke skutečnosti, že v dané věci jsou nadále prováděny procesní úkony, poskytnutí podrobnějších informací není možné, protože by to vedlo ke zmaření nebo podstatnému ztížení probíhajícího vyšetřování,“ uvedl podle deníku Nový Čas mluvčí prešovské krajské policie Daniel Džobanik.

Pod tíhou těchto obvinění si už Durkáč stihnul najmout právníka, jenž jej bude zastupovat před případným soudem. „Vůči mému klientovi bylo vzneseno obvinění. Podali jsme proti němu stížnost. Zatím je tedy nepravomocné. Můj klient kategoricky odmítá vinu. Je nevinný,“ tvrdí skálopevně jeho advokát Pavol Biroš.

Video
Video se připravuje ...

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu Jiří Marek

Podle pitvy měl mrtvý mladík zlomená žebra a soused vypověděl, že se v bytě několik dní před tím, než došlo k tomuto hrůznému činu, ozýval po večerech hluk. Durkáč se bránil, že sice měli konflikty, ale naprosto běžné, jako v každém druhém vztahu. Kde si mohl Godár přivodit smrtelné zranění, netuší. „On jen spadl na zem, když šel do postele,“ tvrdil na konci loňského roku. 

Ke zlomení žeber mohlo dojít i v momentě, kdy se pokoušel Godára, jenž se v noci probudil, nemohl dýchat a zvracel krev, zachránit. „Zemřel mi pod rukama, když jsem se ho snažil oživit. A hned poté vás obviňují ze zabití. Je to nekorektní a vzpamatovávám se z toho. Beru pilulky,“ nechal se slyšet zdrcený herec.

Fotogalerie
10 fotografií